sobota, 5 maja 2018

Prezračena fasadna naprava

  Prezračena fasadna naprava

Kaj je prezračevana hišna fasada?

Prezračena fasada je takšna tehnologija za izgradnjo fasade stavbe, kadar obstaja odprtina med steno in zaščitno dekorativno oblogo za kroženje zraka. Zakaj ta obtok? Da, tako da je gibanje zraka odneslo vlago, ki je prodrla iz prostora skozi steno v obliki pare in skozi okrasno podlogo.

Glavne plasti prezračevane fasade (neogrevane in izolirane)

Ali je prezračevana fasada izolirana z izolacijo ali brez nje, bo odvisna od njegove zasnove (število plasti, konstrukcija plašča itd.). Na prezračevani fasadi brez izolacije analiziramo glavne plasti in njihove značilnosti. Na prezračevani fasadi z izolacijo analiziramo značilnosti, vrste takšne fasade in glavne plasti. Napravo (kako izvedeti) obe vrsti prezračevane fasade bomo razpravljali v ločenem članku Ventilirana fasadna naprava.
  Prezračena fasadna naprava

Leseni zaboj (brez prvega, drugi iz bar) za neizolirano prezračevano fasado

Torej, za neizolirano prezračevano fasado, je za napravo letve potrebna palica 30x40 mm. Pravzaprav je izdelana le druga zaboj, prva (ker ni izolacije) ni potrebna. Diagram naprave je prikazan na sliki 2 spodaj.
  Prezračena fasadna naprava

Prednosti in slabosti prezračevalnih fasad

Da bi razumeli vse prednosti tega sistema zaščite zunanjih sten prostorov, potrebujemo znanje o napravi prezračevane fasade, kjer so pomembne številne značilnosti: material in debelina sten, najbolj domnevno znanje in izkušnje, njegova zasnova.
  Prezračena fasadna naprava

Tehnološka karta, zakaj je to potrebno?

Pri izdelavi tehnološkega zemljevida se upoštevajo geodetske značilnosti območja, na katerem se nahaja stavba, dejansko stanje stenske površine in nosilne stene. Z vožnjo in izvlačenjem sidrnega moznika se izračuna dopustni tovor na stenah stavbe. Routing mora temeljiti na:
  Prezračena fasadna naprava

Vrste ventiliranih fasad

Sistemi vgrajenih prezračevalnih fasad so zaključeni z različnimi vrstami strojne opreme, sidri, mozniki, toplotnoizolacijskimi materiali, vetrom, parno pregrado in drugimi membranami za fasadno izolacijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty