środa, 11 kwietnia 2018

Vrste fundacij

  Vrste fundacij

Osnovni tipi temeljev

Obstaja precej več vrst osnovnih osnov, ki so razdeljene po različnih kriterijih. Torej, glede na dejavnike, kot je stopnja sestavljanja, temelje razdelimo v tem primeru v tri vrste:
  Vrste fundacij

Fundacija za zasebno hišo

Temelj za zasebno hišo se izbere na podlagi značilnosti, ki jih ima. Preučite, ali je določena vrsta podpore primerna za določeno območje, sestavo zemlje in teren. Primerjajo, ali je podlaga primerna za gradnjo izbrane privatne hiše. Končno lahko začnete z uvodom v različne vrste temeljev, saj imajo vsi prednosti in slabosti.
  Vrste fundacij

Splošna priporočila za fundacijo

Ta priporočila veljajo za vse vrste fundacij, vključno s trakom, saj opisujejo glavne dejavnike, ki vplivajo na izbiro vrste fundacije.
  Vrste fundacij

Monolitna (slaba) podlaga

Monolitna plošča (plavajoča) je trdna plošča na površini zemlje (ne pokopana). Uporablja se z visoko vsebnostjo podtalnice ali šibkih tal, da se zagotovi visoka stabilnost hiše.

Vrste temeljev trakov

V različnih klimatskih pogojih in ob upoštevanju razlike v gostoti tal se uporabljajo različne vrste trakov, kot so drobno vdolbine, ruševine, rušilni beton, montažni, monolitni in nekateri drugi. Njihova imena govorijo o načinu polaganja, in tisto, kar združuje navedene vrste temeljev, je izlivanje v obliki traku, to je neprekinjeno, kot da je zankasta podlaga narejena na isti ravni.
  Vrste fundacij

Vrste temeljev za garažo

Zasnova temeljev določa njegovo nosilno zmogljivost in največjo dovoljeno težo sten. Gradbena tehnologija je odvisna od izbire vrste baze. Vsaka vrsta temeljev je potopljena struktura, tako da se temelj fundacije prične s tlemi. Bolj temeljita gradnja, ki nosi stene in streho, globlje in širše je treba kopati luknjo, da bi postavili podplat hiše. Različne vrste temeljev za garažo se v območju tlaka ležaja razlikujejo glede na tla, globino in material.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty