czwartek, 12 kwietnia 2018

Električna napeljava v hiši

  Električna napeljava v hiši

Enofazna ali trifazna - kaj je bolje?

Trenutno poraba električne energije v zasebnih domovih nenehno narašča. Že v sredini dvajsetega stoletja je bilo število električnih aparatov omejeno na električni štedilnik, par gospodinjskih aparatov in več žarilnih žarnic.
  Električna napeljava v hiši

Metode ožičenja ↑

V času, ko so bile zgrajene tipične plošče, ni bilo predvideno, da bi v vsakem stanovanju uporabljali toliko močnih električnih aparatov, kot se zdaj dogaja. Zato je bila napeljava v hiši izdelana po nesprejemljivem vzorcu za sodobno življenje.
  Električna napeljava v hiši

Primer veznega načrta v zasebni hiši.

Hrana v zasebni hiši, kot pravilo, poteka prek voznega voda 0,4 kV. Iz nosilca voznega voda se priključijo fazna žica L in kombinirani zaščitni in delovni PEN (enofazni napajalnik) na vhodno električno ploščo.
  Električna napeljava v hiši

Označite energijo

Če se ožičenje ne razcepi v novi hiši, ampak v stanovanju, je vhod električnega kabla že zaključen. Če pogledamo po stenah prostora, lahko vidite, da so vsa stikala, vtičnice in ščiti nameščene na vidnem mestu, če ni tako, da v načrtu opazimo, kje jih premikati. Pravila:
  Električna napeljava v hiši

Električna napeljava v stanovanju

Delo na ožičenju v stanovanju naj začne z obveznim načrtovanjem. Določiti je treba namestitev električnih aparatov in gospodinjskih aparatov, svetilk, lestenikov, stenskih svetilk, vtičnic in stikal, za izračun moči, ki je potrebna za vsakega potrošnika energije. Sodoben apartma je dobesedno zmešan z vsemi vrstami opreme, za večino gospodinjskih aparatov, kot so pomivalni stroj, avtomatski pralni stroj, jacuzzi, tuš kabina, kuhalna plošča ali hladilnik, je potrebna ločena napeljava.
  Električna napeljava v hiši

Namestitev odprtega in skritega ožičenja zasebne hiše

Po vseh pripravljalnih delih lahko nadaljujete direktno na vgradnjo električnih napeljav z uporabo predhodno pripravljenega vezja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty