poniedziałek, 9 kwietnia 2018

Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

  Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

Uporaba kemikalij

V kemičnem postopku za obdelavo požarov je les mogoče impregnirati s kemičnimi spojinami. Glede na potrebo po pridobitvi globine impregniranega sloja je možno uporabiti eno ali drugo vrsto požarne impregnacije.
  Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

Kako izbrati najboljšo zaščito?

Možna je neodvisna izbira visokokakovostne protipožarne zaščite. Za to morate zapomniti nekaj priporočil. Najboljša konsistenca za lesno prevleko je pasta ali mastiks. Homogena masa polno zapolnjuje pore materiala in tako tvori gosto zaščitno plast. Edini negativen je neatraktiven videz obdelane površine.
  Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

Razvrstitev kompozicij za protipožarno zaščito lesa

Sredstva za protipožarno zaščito lesa je mogoče razdeliti na ognjevzdržne premaze in impregnacijske sestavke. V prvem primeru gre za barve, laki, paste in premaze. V drugi - impregnacija, ki upočasni ogenj.
  Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

Ognjeodporni impregnacijski sestav (impregnacija)

Najlažji in najcenejši način zagotavljanja požarne zaščite za strukture vasi je uporaba impregnacijskih spojin, ki jih pogosto imenujemo preprosto "impregnacije". Osnova takšnih sestavin so vodne raztopine soli in površinsko aktivnih snovi. Raztopine soli, ki se absorbirajo v les, preprečujejo nevarnost požara v primeru kratkotrajnega vpliva vira vžiga na konstrukcijo. Poleg tega znatno ovirajo širjenje plamena na drevesni površini.
  Ognjevarna obdelava lesenih konstrukcij

Glavne vrste negorljive oblike zdravljenja

Industrija proizvaja protipožarne ukrepe za različne gradbene in dekorativne materiale. Razlikujejo se v kemični sestavi, načinu uporabe, stopnji zaščite pred izpostavljenostjo visokim temperaturam in odprtemu plamenu.

Ognjevarna obdelava kovinskih konstrukcij, zračnih kanalov, lesenih konstrukcij, kabelskih izdelkov

V skladu z gradbenimi predpisi in predpisi (SNiP 21-01-97) so stavbe in požarni oddelki razvrščeni glede na minimalno požarno odpornost.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty