czwartek, 12 kwietnia 2018

Suhe estrihe za in proti

  Suhe estrihe za in proti

Kdaj naj se uporabi Knauf estrih?

Šteje se, da je skorajda idealna rešitev za stanovanjski apartma, še posebej, če jo je potrebno uskladiti v ločenih prostorih, medtem ko suhi tla Knauf popolnoma izključujejo mokre procese (vlaga je glavni uničevalec v razsutem stanju), ne boste potrebovali časa pred polaganjem talnih oblog takoj po položi suho tla, lahko takoj položite laminat ali preprogo.
  Suhe estrihe za in proti

Omejitve uporabe suhega estriha

V opisih priporočenih pogojev uporabe sistema opozarjajo na njegovo neprimernost z verjetnostjo vode v sloju ekspandirane gline. V kopalnici ne smete uporabljati suhega estriha in se lahko iz popolne brezupnosti odloči urediti v kuhinji. To pomeni, da sistem na splošno ne odpravlja "mokrih procesov", kar jim omogoča, da se nekoliko zmanjšajo.
  Suhe estrihe za in proti

Suh talne estrihe: prednosti in slabosti

Če opravljate popravila, je eden od prvih korakov izvedba talne estriha. Estrih poravna osnovo za vgradnjo talne obloge, kompenzira razlike v višini. Danes se je pojavila metoda za organizacijo suhega estriha, ki ima prednosti in slabosti.

Kako narediti suhe talne estrihe z lastnimi rokami

Pri vsakem popravilu je zelo pomembno, da v vsaki sobi dosežete najbolj gladko in ravno talno površino. Trdna in ravna površina dna deluje kot neke vrste zagotovilo, da bo tako dno trajalo veliko dlje, končna prevleka na ravnem tleh pa bo lažja in natančnejša.
  Suhe estrihe za in proti

Kako sam proces samodejno izvaja:

  1. Čiščenje in priprava osnove.
  2. Polaganje roba lopute.
  3. Hidroizolacijska površina.
  4. Uskladitev razsutega materiala.
  5. Zapiranje GVL kvadrata.
  Suhe estrihe za in proti

Kjer je priporočljivo uporabiti estrih za suhe talne obloge

Tehnično je dovoljeno opraviti opisano delo v stanovanjskih prostorih skoraj povsod, predvsem na mestih, kjer je potrebno zmanjšati mehansko obremenitev talnih krovov. Priporoča se, da se suhe mešanice uporabljajo v mestih, kjer se glede na projekt pričakuje, da bo površina nagnjena ali se pričakujejo vibratorske ali dinamične obremenitve.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty