niedziela, 8 kwietnia 2018

Granitna tehnologija stenskih oblog

  Granitna tehnologija stenskih oblog

Samosložitev porcelanastih ploščic na stopnicah

Soočanje s porcelanskimi lončnicami se začne s pripravljalnim delom - čiščenjem iz umazanije, odstranjevanjem razpok in izravnavanjem. Prav tako je priporočljivo, da na podlago nanesete premazni premaz z valjčkom ali čopičem, kar bo izboljšalo kakovost oprijema porcelanskega lončenja na površino stopnic. Napake se zatesnijo s cementno malto z dodatkom tekočega stekla in epoksi lepila.
  Granitna tehnologija stenskih oblog

Značilnosti porcelan ploščic

Ta material je naravni, čeprav je izdelan v tovarni. To je posledica sestave izdelka, v katerem ni umetnih sestavin. Njegova podlaga je glina, in samo njegove posebne vrste, ki jih odlikuje velika plastičnost.
  Granitna tehnologija stenskih oblog

Namestitev porcelana ploščice na fasado hiše

Tehnologija vgradnje fasade porcelanskega lonca je podobna tehnologiji namestitve z drugimi vrstami oblog. Stena fasade mora biti najprej posušena in ravna, saj bi bila ploščica bolje postavljena na takšno površino.
  Granitna tehnologija stenskih oblog

Prednosti in slabosti končne obdelave s porcelanskimi lončarji

Načeloma je obrnjeni material za stene in fasade hiš podoben človekovi vrhnji oblačitvi, saj opravlja podobno funkcijo. Tako kot ljudje se hiše ponavadi razlikujejo drug od drugega ne samo v konfiguraciji in velikosti, ampak tudi v zunanjih "oblačilih". Na trgu so na voljo tako poceni kot tudi zelo dragi končni materiali. Za nekatere od njih je značilna izrazitost, medtem ko drugi izgledajo precej skromno. Stopnja zaščite pred okoljskimi dejavniki je lahko tudi drugačna. In med takšnimi ogromnimi oblogami za fasade iz porcelanega lončenja je morda največje povpraševanje lastnikov stanovanj in poslovnih nepremičnin.
  Granitna tehnologija stenskih oblog

Materiali in orodja za lastne roke

  1. Mounts.
  2. Glavni vertikalni profil.
  3. Vodoravni profil.
  4. Sidrni elementi.
  5. Izolacija.
  6. Hidroizolacija.
  7. Posebna vetrovna membrana, ki ščiti konstrukcijo naprave.
  8. Klyammery.
  9. Tesnilo za paronit.

Naprava prezračuje fasado iz porcelana

Strukturno je okvir, nameščen na stenah, s pritrdilnimi elementi v celicah, napolnjenih s ploščami iz porcelanskega kamna. Imenuje se prezračevanje, ker med notranjo površino plošč in zunanjo površino podnožja stene vedno obstaja majhna reža ali zračna plast, ki je ravno tako, da zrak "hodi" v režo in preprečuje kondenzacijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty