środa, 11 kwietnia 2018

Polaganje kablov v oceni jarek

  Polaganje kablov v oceni jarek

Stroški polaganja kabla

Nemogoče je določiti natančne stroške polaganja kabla za en meter, saj se uporabljajo različne metode in metode njegove namestitve, odvisno od območja in njegovih značilnosti. Končna cena se določi na podlagi ocen. Odraža dejansko vrednost; Spodaj je cenik, ki vsebuje vse potrebne informacije.
  Polaganje kablov v oceni jarek

Zahteve pri izbiri lokacije poti

V tej fazi je treba začeti projekt polaganja kabla v tleh, uskladiti z lokalno upravo. Pri izbiri lokacije poti je treba upoštevati številne dejavnike, kot so bližina drugih komunikacij, presečišče parkov in trgov na kabelski progi, prisotnost stavb in objektov v gospodarske namene ter naslednje določbe
  Polaganje kablov v oceni jarek

Razlike ocene za različne prostore

Ocene za različne vrste dela in za različne vrste stavb se bodo razlikovale. Ocena popravila bo vključevala delo pri zamenjavi žic, stikal, starih naprav za merjenje električne opreme.
  Polaganje kablov v oceni jarek

Možnosti usmerjanja kablov

Če potrebujete polaganje kablov v tleh, je pomembno upoštevati njeno vlažnost in raven podtalnice. Te informacije so zelo pomembne, ker boste morda potrebovali dodatno hidroizolacijo. Če se polaganje kabelskih omrežij izvaja v hiši ali stanovanju, je nujno potrebno upoštevati skupno število električnih naprav, ki so priključene na omrežje. Iz tega zneska bo jasno, katera debelina in presek kabla sta najbolj optimalna. Poleg tega za polaganje električnega kabla za odpravo možnih težav z ožičenjem med delovanjem potrebujemo določeno količino napajalnega kabla.
  Polaganje kablov v oceni jarek

Zemeljski kabel

Cu ali Al?

Torej, kabel za vzmeti z bakrenim ali aluminijastim vodnikom? Se zdi to za vprašanje? Vsak domači električar ve, da je aluminij slab in da je baker dober. Pravzaprav je slabo - aluminij mešan z bakrom, ker stikalna potencialna razlika nastane na pleteninah, zato se segrejejo. Kar se tiče skritega ožičenja (kabel v tleh - taka vrsta), so zahteve PUÉ v tem primeru zelo natančne, str 2.1.49:
  Polaganje kablov v oceni jarek

Splošni algoritem za montažo kablov

Tudi v fazi odobritve PRD se lahko začetni načrt in ocena spremenita v skladu z zahtevami SNiP in EMP ter lokalnih organov. Delo se zabeleži v revijah, po zaključku vsake faze se pripravi akt (dokončana dokumentacija).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty