środa, 25 kwietnia 2018

Zidarski opečni stebri

  Zidarski opečni stebri

Označevalna mesta za nosilce in gradnjo temeljev

Po določitvi števila stebrov je potrebno krepiti kabel med dvema ekstremnima točkama in natanko pod njim označiti kraje za vrtanje tal pod jedri. Če je naprava načrtovana za podlago ograje, se stebri stebrov med gradnjo betonirajo.
  Zidarski opečni stebri

Zidarski opečni stebri

Ko je temelj ograje z betonskimi stebri pripravljen, lahko nadaljujete s polaganjem. Običajno so izdelani v velikosti 38 cm. V postopku polaganja mora biti notranja praznina napolnjena z betonom. Za trdnost lahko postavite tudi majhno ojačitev (kosi žice, zidarska mreža).
  Zidarski opečni stebri

Možnosti okrepitve stebra

Če ne uporabljate vijačnih pilotov, bodite pozorni na pravilno krepitev stebrov. Za te namene enotna armaturna plošča ni dovolj. Pri polaganju kolone nastane votlina, napolni se z ostanki cementa, debelina sloja katere ne more biti večja od 100 mm, v nasprotnem primeru se preprosto odtrga med hidratacijo.
  Zidarski opečni stebri

Prednosti in pomanjkljivosti fundacij tipa stolpcev

Temelji stebrične vrste opeke kot drugih vrst fundacij imajo nekatere prednosti in slabosti. Prednosti temeljev opečne kolone:
  Zidarski opečni stebri

Gradnja ograj z opečnimi stebri

Brez zanesljive povezave z osnovo, opečni steber kljub svoji trdni teži ne bo dolgo trajal. Močna obremenitev vetra, ki deluje na trdnih odsekih ograje, neizogibno vodi v prevrnitev kolone, ki se ohladi v temelju. Poleg tega ne pozabite na sezonske premike tal. Med letom se spustimo in dvignemo nekaj centimetrov navzgor in navzdol, temelj mora delovati skupaj s stojali in deli ograje.
  Zidarski opečni stebri

Ostanki opečnega stebra

Najbolj dostopna možnost stolpične baze se lahko izvede iz opeke. To tehnologijo graditve osnove je enostavno obvladati samostojno in je idealno primerna za hiše in druge konstrukcije z olajšanim oblikovanjem. Opečne opore so dovolj zanesljive, da prenesejo maso hiše v dveh stanovanjskih tleh in še več. Pomembno je tudi, da je fundacija opečnih stolpcev zelo ekonomična možnost. In, končno, o trajnosti: ta vrsta temeljev ima lahko življenjsko dobo od 30 do 50 let. Posebna številka je odvisna od treh dejavnikov:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty