czwartek, 26 kwietnia 2018

Kako barvati že poslikane stene

Pripravljalna dela

Sproži se vsa prekrivna površina. Prav tako čisti prostor, ki je blizu nje 1,5 m. Najbolje je, da se trak tesni na stropu in na sosednjih stenah na stičišču s poslikano površino in položi tla. V tem primeru je zaželeno zapreti tla meter od stene.

Tehnika stenske slike

Potrebno je pripraviti prostor za slikanje. Potrebno je označiti meje obarvane površine z molarnim trakom. Zlasti vrata in okenski okvirji, kot tudi stropna površina, ki meji na stene.
  Kako barvati že poslikane stene

Faze pripravljalnega dela

Pripravljalna dela za barvanje sten so razdeljene v štiri faze. Prva faza je odstranitev starega konca. Tu je veliko odvisno od tega, kateri material je bil prej uporabljen za zid. Če je to ozadje, potem jih je treba popolnoma odstraniti, in steno proshpaklevat in očistiti.
  Kako barvati že poslikane stene

Katera barva je najboljša za barvanje sten in stropov

Iz osebnih izkušenj lahko pričam, da je višja kakovost barve, manjša poraba in z očitnimi visokimi stroški barve, se bodo stroški končno izkazali za še nižje kot če barve stene s poceni barvo. Poleg tega je treba omeniti, da visokokakovostna barva popolnoma pade in ne teče, ne kaplja iz čopiča in valja. Skratka, veselo je, da jo barva.
  Kako barvati že poslikane stene

Preverjanje poslikane površine

Najprej morate ugotoviti, kakšno barvo naslikane površine. Če želite to narediti, ga z vodo gretirajte s toplo vodo. Če se barva začne peneti, se izperite - to je vodna emulzija, ko pride vlaga iz kita, se bo zagotovo začela odlepiti. Kiti na takšni barvi ne morejo. Iz sten in stropa je treba popolnoma odstraniti. V ta namen navlažite površino s pištolo ali gobo s toplo vodo in pustite 10-15 minut. Barvo je mogoče enostavno odstraniti z lopatico, po kateri je treba površino brisati z vlažno krpo in posušiti.
  Kako barvati že poslikane stene

Priprava zidov za slikarstvo

Da bi dosegli želeni rezultat, to je brez trakov, je treba pripraviti stene za lakiranje, predprodukcijo takšnih vrst dela kot omet, kit in osnovni premaz. Upoštevajte, da morajo biti stene pred slikanjem trdne, gladke, suhe in čiste.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty