środa, 30 maja 2018

Tipi temeljnih temeljev

  Tipi temeljnih temeljev

Vrste temeljev trakov

V različnih klimatskih pogojih in ob upoštevanju razlike v gostoti tal se uporabljajo različne vrste trakov, kot so drobno vdolbine, ruševine, rušilni beton, montažni, monolitni in nekateri drugi. Njihova imena govorijo o načinu polaganja, in tisto, kar združuje navedene vrste temeljev, je izlivanje v obliki traku, to je neprekinjeno, kot da je zankasta podlaga narejena na isti ravni.
  Tipi temeljnih temeljev

Tehnologija črtanja

V tem poglavju upoštevamo tehnologijo temeljnih temeljev monolitnih temeljev. Armirani beton in butobeton se štejeta za materiale. Ta vrsta je bila izbrana za obravnavo iz več razlogov:
  Tipi temeljnih temeljev

Uporaba temeljev trakov

Izbira določenega tipa temeljev je odvisna od številnih dejavnikov, zlasti od števila nadstropij stavbe, vrste materiala, iz katerega bo zgrajena zgradba, vrste tal, pa tudi značilnosti, kot je raven podtalnice in globina zamrzovanja tal. Pri analizi vseh zgornjih indikatorjev se sklene, da nosilne konstrukcije stavbe na potencialni podpori in s tem osnovo.
  Tipi temeljnih temeljev

Osnovni tipi temeljev

Obstaja precej več vrst osnovnih osnov, ki so razdeljene po različnih kriterijih. Torej, glede na dejavnike, kot je stopnja sestavljanja, temelje razdelimo v tem primeru v tri vrste:
  Tipi temeljnih temeljev

Strip temelj

Tehnologija stripovskega traku je precej preprosta, čeprav je značilna masivnost, intenzivnost dela in visoka poraba materiala. Ta vrsta temeljev se pogosto uporablja v individualni konstrukciji.
  Tipi temeljnih temeljev

Monolitna (slaba) podlaga

Monolitna plošča (plavajoča) je trdna plošča na površini zemlje (ne pokopana). Uporablja se z visoko vsebnostjo podtalnice ali šibkih tal, da se zagotovi visoka stabilnost hiše.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty