niedziela, 27 maja 2018

Toplotna izolacija notranjih sten

  Toplotna izolacija notranjih sten

Kako izračunati debelino izolacije

Debelejše ne pomeni boljše. Ogrevanje hiše od znotraj - to je slučaj, ko zaloga "žepa potegne." In "poteg" je lahko precej močna. Pri nameščanju sistema toplotne izolacije se "rosišče" samodejno premakne od znotraj.
  Toplotna izolacija notranjih sten

Značilnosti izolacije od znotraj

Glavni problem notranjih zidnih izolacij je dejstvo, da se sama stena ne segreje in celo začne zamrzniti več. To vodi k dejstvu, da se rosišče, to je kraj, kjer se vlaga iz toplega zraka v prostoru začne kondenzirati, še bolj približuje notranjemu robu stene ali na njegovo površino. V tem primeru bo kondenzat neizogibno privedel do vlažnosti in uničenja samega stene in končne plasti, poslabšanja toplotnoizolacijskih lastnosti izolacijskega materiala in posledično tudi toplotne izgube, ki so še večje, in še večja vlaga. Večina poškodb zaradi vlažnosti bo na stenah opeke.
  Toplotna izolacija notranjih sten

Kaj izbrati kot grelnik za notranje stene ↑

Današnji trg izolacijskih materialov ponuja zelo široko izbiro. Za notranje stene se uporabljajo materiali, ki se najpogosteje uporabljajo v gradbeništvu:
  Toplotna izolacija notranjih sten

Montaža, montaža pene brez lepila in moznikov

Na Finskem se uporablja še ena metoda vgradnje penastih panelov, stiroporne pene in mavčnih plošč, brez uporabe lepil in ploščic.
  Toplotna izolacija notranjih sten

Če je edini izhod za izolacijo zidov od znotraj, kako to narediti prav?

Pri izolaciji zidov iz notranjosti hiše je potrebno namestiti podporni okvir za izolacijo in končno obdelavo. Notranji okvir je boljši od lesenih palic ali posebnih pocinkanih profilov, ki se uporabljajo za vgradnjo suhih zidov. Koraki stojala notranjega okvirja so izbrani glede na širino uporabljene izolacije. Potrebno je, da notranja izolacija sten hišne izolacije vstopa med stojala okvirja v potisk in ni zahtevala dodatnega pritrditve. Običajno je razdalja med pokončami okvirja od 500 do 1000 mm.
  Toplotna izolacija notranjih sten

Izolacija mavčnih plošč

Ta metoda je ena izmed najbolj priljubljenih za izolacijo stanovanja od znotraj. Za izolacijo potrebujete liste suhih zidov, ki so pritrjeni na poseben okvir. Modeli lahko učinkovito ustvarjajo udobno temperaturo v stanovanju.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty