poniedziałek, 28 maja 2018

Soočanje z naravnim kamnom

  Soočanje z naravnim kamnom

Vrste naravnega kamna

Ko se soočamo s fasado, ki je najpogosteje dana na naravne kamne kot peščenjak, apnenec in skrilavec. Nastali so kot posledica stoletnih starih kamnin, ki so jih kopali v kamnolomih.
  Soočanje z naravnim kamnom

Značilnosti pokrova, obložene z naravnim kamnom

Klet zgradbe je del temeljev, ki štrli iz tal, ki mejijo na glavno steno. Dejstvo je, da je klet stena prostora, ki se nahaja pod nadstropjem prvega nadstropja hiše. Za zagotovitev trdnosti stavbe je kletni del izdelan iz trajnih materialov, ki so odporni na vplive okoliških tal, sezonskih sprememb vlažnosti in temperature.
  Soočanje z naravnim kamnom

Kako dodatno zaščititi površino?

Največja nevarnost za naravni kamen je vlaga, ki prodira v reže med posameznimi kosi. To je najbolj nevarno v offseasonu, ko voda zamrzne in, po razširitvi, lahko pripelje do odstopa ploščic.
  Soočanje z naravnim kamnom

Soočanje s podlago z umetnim kamnom

Bolj cenovno ugoden in enostaven način za furniranje fundacije - umetni kamen. Izgleda kot pravi kamen, praktično ne prinaša zmogljivosti, stroški manj, tehtajo malo (ne preobremenijo baze). Tudi širok izbor barv in tekstur: granit, peščenjak, marmor, lupina, bazalt, oniks. Površina je gladka, groba, strukturna, reliefna, raztrgana, z žetoni itd.
  Soočanje z naravnim kamnom

Soočanje s fasado z naravnim kamnom - izbor fotografij s finiširanjem peščenjaka

Najlažji in najcenejši način, kako obrniti fasado z naravnim kamnom, je, da uporabite običajne "divje" na neobičajen način: poleg impregnacije s hidrofobno spojino, ki daje površinsko barvno globino in sijaj, barve sklepov z barvo na bazi vode.
  Soočanje z naravnim kamnom

Soočanje s fasado - kaj izbrati

Dejstvo, da je naravni kamen najboljša izbira za dodelavo in obloge fasad, ni dvoma niti lastniki stanovanj, niti gradbeniki niti oblikovalci z arhitekti. Naravni kamen lahko okrasi fasado katerekoli hiše, služil bo toliko, kolikor bo podlaga stala, lahko bo sprejela kakršno koli obliko - od umetniškega baroka do nenavadnega v sodobnem slogu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty