poniedziałek, 28 maja 2018

Vgradnja okna v leseni hiši

  Vgradnja okna v leseni hiši

Kako pravilno namestiti?

Kot smo že omenili, se vsa dela, povezana z namestitvijo okenske police v hišah lesa ali hlodov, izvedejo neposredno pri načrtovanju odprtin oken. Na splošno, če nameravate ustrezno delo opraviti z lastnimi rokami, brez uporabe strokovnjakov, je namestitvena tehnologija naslednja:
  Vgradnja okna v leseni hiši

Splošni seznam priporočil za namestitev okenske police

  1. Podstavek je pritrjen znotraj prostora in pod okenski odprtini;
  2. Spodaj na okencu je največ 60 mm od njegovega roba žlebica - tempelj do globine 20 mm, ki je potreben za preusmeritev vode;
  3. Končna stopnja namestitve pride šele po pripravi spodnjih mrtvih točk;
  4. Dno stranske pobočne raztopine se razreže do stene. Nato se stena očisti iz ostankov, prahu, umazanije itd.:
Okensko podstavek je postavljen na naslednji način:
  Vgradnja okna v leseni hiši

Nameščanje dvojnih stekel

Pred namestitvijo oken z dvojno zasteklitvijo je potrebno namestiti nastavljive plastične plošče med odtočnimi luknjami. To je potrebno tako, da steklena enota ne zapira lukenj in ne prepreči, da bi kondenzat uhajal skozi te luknje.
  Vgradnja okna v leseni hiši

Okenske police v leseni hiši

Dokončanje okna v leseni hiši vključuje ne samo namestitev pobočij, temveč tudi namestitev okenske police. Okenske police so narejene iz različnih materialov, vendar je najbolj logičen način namestitve okenske police PVC za plastična okna ali lesena za okvirje iz lesa. Zelo pomembno je vedeti, da je najprej nameščen prag, šele potem lahko začnete namestiti pobočja.
  Vgradnja okna v leseni hiši

Kako začeti nameščati okna?

Neodvisna namestitev plastičnih oken v leseni hiši zahteva dobro poznavanje tehnologije in praktičnih izkušenj z različnimi orodji. Tehnologija vgradnje plastičnih oken v leseni hiši vključuje obvezno konstrukcijo ohišja - poseben dizajn, ki omogoča zaščito okenskih okvirjev pred bremeni, ki so neizogibni, ko se hiša skrči.
  Vgradnja okna v leseni hiši

Navodila za namestitev po opekah in blokih

Ta možnost je najpogostejša in vključuje spreminjanje okenskih sistemov v stanovanjskih in poslovnih stavbah z naknadno namestitvijo okenskega profila PVC.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty