wtorek, 29 maja 2018

Plošče za notranjo izolacijo sten

  Plošče za notranjo izolacijo sten

Montaža, montaža pene brez lepila in moznikov

Na Finskem se uporablja še ena metoda vgradnje penastih panelov, stiroporne pene in mavčnih plošč, brez uporabe lepil in ploščic.
  Plošče za notranjo izolacijo sten

Značilnosti izolacije od znotraj

Glavni problem notranjih zidnih izolacij je dejstvo, da se sama stena ne segreje in celo začne zamrzniti več. To vodi k dejstvu, da se rosišče, to je kraj, kjer se vlaga iz toplega zraka v prostoru začne kondenzirati, še bolj približuje notranjemu robu stene ali na njegovo površino. V tem primeru bo kondenzat neizogibno privedel do vlažnosti in uničenja samega stene in končne plasti, poslabšanja toplotnoizolacijskih lastnosti izolacijskega materiala in posledično tudi toplotne izgube, ki so še večje, in še večja vlaga. Večina poškodb zaradi vlažnosti bo na stenah opeke.

Izolacija z brizganjem

Izolacija iz pene (na primer poliuretanska pena - če ni posebne zahteve za dodelavo prostora), ki ima lahno celično strukturo, se nanese na toplotno izolirano steno.

Vrste notranje izolacije stene

Tehnologija notranje izolacije je enostavna in je sestavljena iz povečanja debeline sten od notranjosti zaradi materiala z zelo nizko toplotno prevodnostjo. Obstaja več variant takšne "nadgradnje" zidov, ki mejijo na ulico:
  Plošče za notranjo izolacijo sten

Ogrevanje sten balkonov in lož

Lastniki mestnih apartmajev pogosto želijo povečati topli prostor sobe na račun lož in balkonov. Najboljša rešitev te težave je uporaba plošč za izolacijo sten. Hkrati je mogoče rešiti problem izravnave sten.
  Plošče za notranjo izolacijo sten

Tehnologije notranjega segrevanja

Veliko strokovnjakov priporoča, da izolirajo svoj dom od zunaj, vendar če je treba ta postopek izvajati od znotraj, je treba razmisliti o nekaterih točkah:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty