sobota, 2 czerwca 2018

Membranska streha

  Membranska streha

Kjer se uporabljajo membranske strehe

Mehke strehe te vrste še vedno niso dovolj priljubljene na domačem trgu zaradi visokih stroškov tako materiala kot tudi opreme za njihovo namestitev. Običajno se membrane uporabljajo na ravnih strehah ali z majhnim nagibom.
  Membranska streha

Vrste membranskih strešnih kritin

Membranska streha je razdeljena na tri vrste:
  1. PVC membrana
  2. EPDM membrana
  3. TPO membrana
PVC membrana je polivinilklorid (plastificiran polimer), ojačan z bistvenimi vlakni. V proizvodnem procesu dodamo 45 odstotkov plastifikatorjev za elastičnost in odpornost na visoke temperature. Če ne bi vedel, kaj sestavlja PVC membrana, bi definiral tako močno in zelo prilagodljivo plastiko.
  Membranska streha

Membranska streha pozimi

Polimerne membrane ne izgubijo svojih lastnosti, tudi če so izpostavljene nizkim temperaturam. Ne bojijo se bremena, s snegom in ledom. Ponavadi odstranjevanje snega ni potrebno, včasih pa je treba storiti (ko je oprema na strehi).
  Membranska streha

Membranska kritina: tehnologija polaganja ↑

Za večino polimernih strešnih kritin se uporablja varilni spoj. To je najbolj zanesljiva oblika pritrdilnih krpe. Za to uporabite ročno ali avtomatsko opremo, ki omogoča varjenje vročega zraka. Nekatere membrane so povezane samo s posebnimi topili ali lepilnimi trakovi. Drug način za montažo: mehanski. Pri tem prekrivajte vsaj 12 cm, pritrdite vijake s samosesalnimi vijaki s posebnimi dodatki, pritrdilne točke so varjene.
  Membranska streha

Značilnosti strešnega materiala

Naprava membranske strehe je zelo priljubljena zaradi udobja vgradnje in dolga življenjska doba - membranski premaz je zasnovan za 40 - 50 let obratovanja, ob upoštevanju vseh zahtev za vgradnjo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty