wtorek, 29 maja 2018

Ognjevarna zidna malta

  Ognjevarna zidna malta

Priprava delovne rešitve

Če želite pripraviti delovno rešitev, boste potrebovali nekaj samozaposlenega orodja: veselo in napadalno. Prvi je skobljena plošča, ki je v obliki vesla in je udarec plošč približno 1,5 x 1,5 m. Z veselo gline se gnetijo v velikih količinah, z gladilko pa je zelo viskozna. Na strani bomo postavili delovni del, tako da je bolj primeren za to in blato teče.
  Ognjevarna zidna malta

Določite kakovost gline

Glavni indikator je maščoba. Obstaja maščoba in pusto gline. Prvi se znatno zmanjša v prostornini in razpokah po sušenju, drugi pa razpada.
  Ognjevarna zidna malta

Materiali pečice

Za mešanje blatnega peska zahteva čisto, brez listov, trave, mulja in drugih. Po poreklu je pesek razdeljen na kamnolom in morje (reko).
  Ognjevarna zidna malta

Mletje na opeko

Če se raztopina nanaša takoj na celotno vrsto zidakov, se bo hitro zgostila in šiv bo v debelini neenakomeren. Zato je bolje, da rešitev ločeno uporabimo na vsaki opeki. Lahko se nanese na opeko z lopatico ali rokama, nato pa izravnava z robom dlani na celotni površini opeke, vendar bo v tem primeru težko razdeliti raztopino vzdolž robov opeke, neupoštevanje pa je neželeno, uporaba raztopine pa traja dolgo.
  Ognjevarna zidna malta

Priprava raztopine

Priprava malte za zidanje: obstaja več možnosti. Običajno se v procesu gradnje ogrevalnih konstrukcij postavlja peči, ki empirijsko prihaja do izbire najprimernejše možnosti osebno zanj. Ampak bolje je poznati vse načine, kako se pripraviti za različne situacije.
  Ognjevarna zidna malta

Razmerje med materiali

Optimalno razmerje gline in peska v raztopini je razmerje 1k 1 ali 1 k2. Voda je navadno 25% volumna gline. Raztopini dodamo cement ali sol. Na vedro zmesi vzamemo 100-200 gramov soli, ki je topen v vodi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty