sobota, 2 czerwca 2018

Mavec za okna

  Mavec za okna

Apno za omet.

Gazirana apna je primerna za malto. Če uporabljate brezalkočo, potem se notranja pobočja na oknih z ometom izkažejo za slabo kakovost - površina se bo povečala. Rešitve s pravilnim apnom so primerne za lesene ali kamninske temelje. Apno se prodaja v specializiranih prodajalnah.
  Mavec za okna

Ročno izdelane omete. Pripravljalna dela

Preden delate na ometah z lastnimi rokami, morate zagotoviti zaščito naše nove okenske enote. Če imate plastična okna, so pogosto ometani z zaščitnim plastičnim trakom z imeni proizvajalca.
  Mavec za okna

Delo na mavčnih pobočjih naredi sam

Robove okenskega odprtina očistimo iz ostankov stare mavca z uporabo perforatorja ali dleta in kladiva. Odrezali smo presežek poliuretanske pene. Površino brez prahu, po kateri ne more preprečiti, da ga dodatno dopolnjuje z globokim premazom za impregnacijo.
  Mavec za okna

Mavčna vrata na pobočjih

Geometrija vratnih pobočij je nastavljena še lažje, ker v tem primeru ni treba prenesti nobenih posebnih kotov - moramo dobiti odprtino, katere obrazi so pravokotni na steno, v kateri je izdelana. Pred začetkom dela je pripravljalna faza:
  Mavec za okna

Kako popraviti notranje pobočja?

Zaključek pobočij iz plastičnih oken - ni nič podobnega ometu. "In če hočem plastične ali mavčne pobočje, jih moram ometati?" Sprašujete. Odgovor je: sploh ne. Toda vsaj malo urejeno je potrebno - tako, da se zlonamerne bakterije ne ustalijo za plastiko ali suhim zidom.

Kako je delo opravljeno?

Priprava pobočij

Površine pobočij so poravnane. Odstranite stare zasteklitve. Če so izbokline, plasti barve - so razdeljeni s kladivo, lopatico ali drugo orodje. Okoli novo nameščenih oken odrezajo ostanke pene.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty