czwartek, 30 sierpnia 2018

Kako namestiti granit na steno

  Kako namestiti granit na steno

Priprava sten za obloge iz granita

Tehnologija montaže fasade granita zahteva popolnoma ravne stene. Nerazumno je, da poskušamo izravnati steno z uporabo večje debeline lepilne rešitve. To bo pripeljalo do povečane porabe dragih lepil in časa do polaganja ploščic. Poleg tega je takšna pot polna dejstva, da bo ploščica še vedno položena neenakomerno.
  Kako namestiti granit na steno

Delovanje granitne fasade

Kot je omenjeno zgoraj, je granit močno moč. Če je bila izvedba izvedena v skladu z vsemi zahtevami GOST, je popravilo fasade granita malo verjetno potrebno.
  Kako namestiti granit na steno

Kaj je granit: izvor in tehnični parametri

Granit je naravni kamen kristalnega izvora, ki vključuje sljudo, feldspar in celo kremen. Ta material najdemo na vseh kontinentih našega planeta, rudarjenje pa poteka na krajih, kjer se poslednja tisočletna "starinska" kamnina pojavlja na površini zemlje, kot posledica uničenja prekrivnih slojev. Ampak zgodi se, da fosilizirana magma, iz katere nastaja granit, ne doseže površine zemlje in kristalizira v njegovi debelini, potem je treba uporabiti težko sodobno opremo za pridobivanje granita.
  Kako namestiti granit na steno

Priprava osnove

Prvi korak je priprava temeljev za polaganje granita. Izravnavanje površine ni potrebno. Če pride do razpok ali čipov, jih bo treba popraviti.
  Kako namestiti granit na steno

Granitna tehnologija fasadne obloge

Granitne plošče lahko pritrdimo na površino stene na dva načina: "mokro" ali "suho". Izbira določene tehnologije določajo tehnične značilnosti stavbe (višina konstrukcije, stanje nosilnih sten), lastnosti materiala (teža in dimenzije obrnjenih plošč) in namen dela.
  Kako namestiti granit na steno

Okrasna plošča z naravnim kamnom: primeri na fotografiji

Prvič, sooča z naravnim kamnom v kleti koče in javne stavbe je lahko zelo različna ne le pri izbiri materiala, ampak tudi v načinu, kako je postavljen, v splošnem slogu. V prvem primeru imamo več svobode za ustvarjalnost, v drugem pa je bolj prednostna omejitev in prevlada klasičnih elementov ali minimalizma.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty