poniedziałek, 27 sierpnia 2018

Vrste zidarskega opeka s fotografijo

  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Enostavna rešitev - neposredna zidava

Najbolj običajen in najpreprostejši način za oblikovanje dekorativne fasade je neposreden zid: zaradi debeline in barve šiva, površina (gladka, obarvana, z vzorcem) samega opeka, lahko ustvarite edinstven videz fasade.
  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Soočanje z opeko: funkcije, možnosti za zidanje in foto fasade

Opečne opeke so narejene iz gline z uporabo različnih tehnologij (pečenje, ekstrudiranje, hiperperkveniranje), ki povečujejo kakovost in estetske lastnosti. Posebno povpraševanje po končnih fasadah danes je klinker opeka, ki je izdelana iz posebne gline, nato pa streljanje. Ne rja ali krči, lahko prenese hude vetrove, dež, zmrzal, požare in druge pojave, prav tako pa se upira videzu plesni in gliv.
  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Uporaba barvne in teksturirane opeke

Izjemno čudovite kompozicije dobimo, ko se različne postavitve šivov na fasadi združujejo z uporabo barvnih opek. Tako lahko na sprednji strani zidu dobite ornament ali ustvarite sliko.
  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Vrste opečatenih opek, odvisno od materiala izdelave

Glavne sestavine, ki se uporabljajo pri izdelavi opeke, so cement z apnencem in gline. Uporabite snovi naravnega izvora do obarvanosti. Izkazalo se je material, odporen na ostre zmrzal, neprepusten za vodo in okolju prijazen. Glede na proizvodno tehnologijo in uporabljene sestavine je lahko opečena opeka: keramika, klinker, hiperpresiven in silikat.
  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Vezava zaključne stene na glavno

Na fasado hiše mora biti nujno pritrjena površina. V nasprotnem primeru lahko zunanja stena s časom zruši, se premakne in razpoči. Obstaja veliko načinov za vezavo zaključnega sloja na glavne stene. Na primer lahko uporabimo kovinske palice ali ometno mrežo. Poleg tega se lahko v kombinaciji s pletilsko žico uporabijo tudi 6 mm plošče.
  Vrste zidarskega opeka s fotografijo

Značilnosti polaganja opeke in njene barve

Rdeča, rumena in rjava - tri glavne barve opečne opeke za fasado (tri možnosti v različnih barvah so prikazane spodaj). Včasih si lahko ogledate hišo s črno ali zeleno obliko. Njena barva je odvisna od mineralnih barvil in ne vpliva na osnovne lastnosti opeke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty