wtorek, 28 sierpnia 2018

Oblikovanje pisarniškega prostora

  Oblikovanje pisarniškega prostora

Značilnosti načrtovanja pisarniških prostorov

Kot je znano, "jih oblečejo oblačila", za večino organizacij pa je "oblačila" pisarna. Kako bo izgledalo, je odvisno od tega, kako uspešen je odnos s partnerji in strankami. Zato je zasnova pisarne in uresničevanje tega projekta za številna podjetja postala izjemno pomembna naloga.
  Oblikovanje pisarniškega prostora

Tehnološka zasnova

Glavni namen vsakega pisarniškega prostora je ustvariti funkcionalni prostor, ki ustreza določenim potekom dela. Zato je zelo pomembna pristojna tehnološka organizacija prostora in oblikovanje pogojev, ki so mu usmerjeni. Na stopnji tehnološkega oblikovanja se izbere in proučuje izbrana vrsta načrtovanja delovnih prostorov v skladu s posameznimi značilnostmi prihodnjega proizvodnega procesa.
  Oblikovanje pisarniškega prostora

Razvoj pisarniškega prostora

V preteklem stoletju je oblikovanje pisarniškega prostora doživelo pomembne spremembe: prostorni pisarniški prostor 20-25 kvadratnih metrov. konec 19. stoletja, 2,5-3 m2. na osebo sredi 20. stoletja in tako imenovani "Qubikly" v našem času.

Načrtovanje pisarniškega prostora

Notranja oblika ni nova smer. Toda moderna oblika, ki jo je pridobil le v zadnjih desetletjih. Kar se tiče take usmeritve kot načrtovanje pisarniškega prostora, je veliko odtenkov.
  Oblikovanje pisarniškega prostora

Dekorativno oblikovanje sten pisarniških prostorov

Glavna naloga oblikovalca na tej stopnji je ustvariti ekskluzivno zasnovo sten v pisarni. Danes so okrasne stenske plošče z visoko estetsko in zmogljivostjo postale priljubljene. Glede na oblikovalsko odločitev lahko ustvarite izvirne kombinacije in kompozicije z dekorativnimi ploščami več vrst. Edinstven izbor končnih materialov in reliefnih vzorcev oblikujejo bogato paleto možnosti za okraševanje sten pisarniškega prostora.
  Oblikovanje pisarniškega prostora

4. Prostori za delo in prosti čas

Jeff Miller, nekdanji zaposleni v podjetju Apple in Herman Miller ter zdaj podpredsednik Design za spletno trgovino pisarniškega pohištva Poppin, ugotavlja, da je z razvojem brezžične tehnologije za zaposlene postalo naravno, da se premikajo po pisarni in delajo tam, kjer jim ustreza.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty