sobota, 1 września 2018

Značilnosti zasnove visokih stavb

  Značilnosti zasnove visokih stavb

10 Značilnosti zasnove temeljev visokih stavb

10.1 Zahteve tega oddelka se nanašajo na zasnovo temeljev stavb višine več kot 75 m, vključno z višino stavb v sestavi različnih talnih kompleksov.

Kaj je treba upoštevati pri ustvarjanju projekta

Oblikovanje zgradbe z visokim rastom zahteva pridobitev dovoljenj in upoštevanje številnih dejavnikov. Kaj morate najprej opozoriti, če je načrtovana stavba višja od 75 metrov?
  Značilnosti zasnove visokih stavb

Oddelek za ojačani beton. Zgodovina oddelka

Oddelek za ojačane betonske konstrukcije je bil ustanovljen leta 1930 in organiziral Siberijski gradbeni inštitut. Prvi vodja oddelka je bil profesor N.I. Molotilov, največji specialist na področju projektiranja in izvedbe armiranobetonskih konstrukcij v Sibiriji.
  Značilnosti zasnove visokih stavb

Hiša ozemlje in njegova priprava

Zaključna faza v tehnologiji gradnje stavbe je ureditev mesta v bližini hiše. Tu govorimo o gradnji igrišč, sajenju dreves, organiziranju kluba, polaganju talnih plošč in tako naprej. V Moskvi je ta stopnja zaradi povečanih tovornih površin namenjena ključni pozornosti.

Temelji visokih zgradb

  • Domov /
  • Novice /
  • Temelji visokih zgradb
Visoke stavbe so v izgradnji že skoraj sto let, vendar še vedno ni jasne razvrstitve na svetu. Če so v New Yorku, Tokiu ali Šanghaju nebotičniki zgrajeni iz izključno gospodarskih razlogov (predrago zemljišče), v Evropi, Rusiji ali Združenih arabskih emiratih obstajajo nekoliko drugačni razlogi - prihajajo v ospredje osebne ambicije ali vprašanje političnega ugleda. Lahko si vzamete podobo s slavnimi staljinističnimi nebotičnicami, od katerih je najbolj znana - glavna stavba Moskovske državne univerze z višino 239 metrov spire - skoraj pol stoletja je bila najvišja stavba v Evropi in zadela Guinnessovo knjigo rekordov.

ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA IN KONSTRUKCIJE STANOVANJSKIH OBJEKTOV

Klasifikacija stanovanjskih stavb

Stanovanjska gradnja v Rusiji ima bogate zgodovinske tradicije, ki jih je mogoče zaznati na primer številnih stanovanjskih stavb v mestih naše države, ki pripadajo različnim obdobjem in arhitekturnim slogom.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty