niedziela, 26 sierpnia 2018

Tehnologija polaganja tal v stanovanju

Kako v stanovanju narediti talni estrih z lastnimi rokami

Običajno je poveljnik betonskega estriha, izdelanega z navadnim betonom ali betonom s standardnim cementnim agregatom, lahko cement od vseh vrst M400. Največja debelina estriha je približno 15 mm. Izlivanje tega estriha na gramoz ali prod.
  Tehnologija polaganja tal v stanovanju

Faze priprave za glavno delo

Osnovna priprava površine

Stara estriha je razstavljena, še posebej, če že ima razpoke ali poškodovane kraje. Talne plošče se očistijo iz umazanije in prahu ter temeljijo. Prednamaza se vlije neposredno na tla in se po celotni površini izravnava z valjčkom ali ščetkami. Po tem bo trajalo do 5 ur, preden se prašek posuši.
  Tehnologija polaganja tal v stanovanju

Funkcionalni namen

Tla za beton - potrebna stopnja pri izvedbi gradbenih del in zlasti zaključnih del. Najprej z uporabo tega sloja lahko poravnate grobo bazo v stanovanju ali hiši. Posledično se na ravno površino dovajajo materiali različnih vrst, s skoraj nobenimi omejitvami: laminat, parket, linolej, preproga, samonivelirne mešanice. Skladno s tem zaključna plast, izdelana na vrhu surovega, bo omogočila daljšo oblogo.

Tehnologija betoniranja ulitkov - glavne faze

  • Hidroizolacija in toplotna izolacija osnove;
  • Okrepitev;
  • Ureditev svetilnikov;
  • Naprava osnutka nadstropja;
  • Napolnite estrih.
Stroški celotnega sklopa dela so odvisni od debeline sloja in sestave uporabljene rešitve, pa tudi zaradi kompleksnosti dela. Najbolj dostopna možnost je cementni pesek. Uporaba armaturne mreže bo stala malo več. Najdražja možnost je tista, v kateri se nanaša zgornja strjena plast, v primerjavi z običajnim nadstropjem pa je 30-40% dražja.
  Tehnologija polaganja tal v stanovanju

Standardni estrihi

Ploščice se težko imenujemo kot idealen material za hojo. Če želite stati, je udobno, talni estrih mora nadomestiti togost končnega materiala. Pravi estrih je sestavljen iz 6 slojev:
  Tehnologija polaganja tal v stanovanju

Pogosto zastavljena vprašanja

Betonski estrih za talno ogrevanje se ne razlikuje od običajnega polnila, najprej morate izvesti hidroizolacijska dela, namestiti ojačitev, postaviti grelne cevi in ​​opraviti testiranje tlaka (preverite pod pritiskom). Kljub zanesljivosti plastičnih cevovodov je treba to storiti pred prelivanjem: celo plastično cev lahko zmečkamo in to pušča. Po vlivanju betona bo odpravljanje težav veliko težje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty