poniedziałek, 27 sierpnia 2018

Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Priprava zidov pod mavec brez svetilnikov

Stene so bile delno pokrite s starimi tapetami in na enem majhnem prostoru ležale kiti. Ozadje se lahko preprosto odstranijo iz stene, ko jih navlaži z vodo s krpo ali pršenjem. Ozadja namakate in se enostavno premaknete od stene.
  Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Kako ometati strop brez svetilnikov?

V nasprotju s stenami se majhna izkrivljanja v stropu ne bodo močno razlikovala, zato brez namestitve svetilnikov je veliko lažje nanašati omet. Potrebna je zanesljiva podpora in prost dostop do stropa, saj je celotna mehanska obremenitev usmerjena v eno smer, ometna raztopina mora imeti nekoliko večjo debelino kot pri stenah. Navoj, ki se ravna na nohtih, bo prav tako pomagal nadzirati ravnost, poleg tega pa mora biti na steni pod stropom obešena prenosna svetilka, saj lahko vidimo najmanjše nepravilnosti in jih časovno popravimo.
  Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Kdaj in kje so mavčne stene uporabljene brez svetilk

Če primerjamo stroške dela končne posadke na ometih z ali brez svetilk, bi bila druga možnost cenejša. Vendar pa je to pogosto bolj delovno intenzivno delo - svetilniki služijo kot vodilo za omet, pa tudi zmanjšajo čas celotnega procesa izravnave sten.
  Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Fasadni omarici: tehnologija

Mavčne stene na žarnikih vam omogočajo, da dosežete dober rezultat, pri katerem je odstopanje le 1,5 mm (če ste mavec z apnom ali cementno malto). S to metodo, mimogrede, lahko razvijete precej visoko hitrost dela, kar je tudi dobro.
  Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Postopek za ometna dela na svetilnikih

Pred začetkom postopka se suha mavčna zmes razredči v skladu z navodili, tako da traja približno 20 minut dela. Po 25-30 minutah se bo maltna malta začela nastavljati in ga ne bo več mogoče uporabljati.
  Štukatirane zidne opeke brez svetilk video

Glavne tehnične značilnosti mavčnih ometov "Rotband"

Za pravilno uporabo mavčnih ometov "Rotband" pred začetkom nanašanja ometa ali izravnave sten je koristno, da se seznanite s tehničnimi značilnostmi "Rotband".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty