czwartek, 30 sierpnia 2018

Zamenjava elektrike v prostoru

  Zamenjava elektrike v prostoru

Načrt ožičenja ali postavitev

Pred zamenjavo električne napeljave je potrebno izdelati obsežno risbo ali diagram stanovanja, na katerem naj se postavijo točke namestitve stikal, vtičnic in osvetljevalnikov.
  Zamenjava elektrike v prostoru

Top Razlogi za zamenjavo ožičenja

Sodobni svet ne stoji mirno, narekuje nova pravila in nas motivira, da sprejemamo nove odločitve. Morda ste presenečeni nad tem, kako hitro razvijajo nove tehnologije in kako hitro modni agregati postanejo zastareli. Mogoče se bo kdo spomnil, tudi pred 20-25 leti je bil "Baby" pralni stroj simbol blaginje v kateri koli sovjetski družini, danes pa je v muzeju retro aparatov le še "mesto" za to "drobtino". Električna energija je napolnila velik del našega življenjskega prostora, sodobna stanovanja pa so opremljena z ogromnim številom gospodinjskih aparatov,
  Zamenjava elektrike v prostoru

Električni tokokrog

Oglejte si sliko v razdelku. Za zdaj, samo poglej. Podajamo nekaj pojasnil. Prvič: kWA - števec električne energije; RCD - zaščitna izrezna naprava. Drugič, vezje napajanja je enosmerno.
  Zamenjava elektrike v prostoru

Električna napeljava in njegove posledice

Ko je namestitev električne napeljave v stanovanju izvedena s kršitvami, sčasoma žice začnejo iskricati, proizvesti poseben vonj in se pojavi velika verjetnost požara, v takšnih primerih je potrebna zamenjava električne napeljave.
  Zamenjava elektrike v prostoru

Delna zamenjava ožičenja

Delna zamenjava ožičenja v stanovanju bo stala veliko cenejša. Vse se izračuna individualno, odvisno od vaših želja. Ta postopek bo prihranil ob velikih popravilih in vzdrževal električna omrežja v dobrem stanju. Izboljšanje ožičenja v eni sobi bo zmanjšalo obremenitev ostanka stanovanja.
  Zamenjava elektrike v prostoru

Faza 2 - Določite s shemo in materiali

Zdaj nadaljujte neposredno na poravnalno delo. Za začetek morate sami izdelati diagram, ki prikazuje lokacije namestitve novih stikal, vtičnic, razdelilnih omaric in močnih gospodinjskih aparatov, ki bodo neposredno napajani (na primer električni štedilnik).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty