niedziela, 26 sierpnia 2018

Potrebujete armaturno mrežo za estrih

  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Kdaj potrebujete ojačevalni estrih?

Ojačani estrih je pravzaprav poseben primer betonskega izdelka, ki lahko vzdrži tlačne, upogljive in natezne obremenitve. Ojačitveni elementi, vgrajeni v telo estriha, opravljajo naslednje funkcije:
  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Uporaba in polaganje armaturne mreže za talni estrih

Pred polaganjem dekorativne talne obloge se izvede talni estrih, da se gladi površina. Pod estrihe lahko namestite toplo dno (električno in vodno ogrevanje). Poleg tega talni estrih daje trdnost tla in vam omogoča enakomerno porazdelitev tovora. Da bi bili nepogrešljivi pri gradnji, ampak bolj ranljiv beton (zlasti estrih debeline manj kot 8 cm) se ni razpokal in se sčasoma ni zrušil, ker je ob različnih vrstah tovora izdelal ojačitveni estrih.
  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Potreba po okrepitvi

Po definiciji uporaba ojačitve prispeva k znatnemu zmanjšanju vibracij in dinamičnih obremenitev, ki delujejo na estrih. Razširitveni sklepi so okrepljeni, njihovo širjenje se prepreči med delovanjem.
  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Okrepljeni namen mreže

Običajno se mreža uporablja pri ojačanju samonivelirnega tla ali pri polaganju ploščic na suhomontažni plošči. Tudi ojačitev je odvisna od katere koli površine stene ali stropa, kjer se bodo izvajali ometna dela. To bo površini dalo večjo moč in jo zaščitilo pred razpokanjem, s čimer bi podaljšali življenjsko dobo.
  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Ojačevalna mreža: ko se pojavi potreba po uporabi

Okrepitev različnih raztopin se uporablja izključno v dveh primerih - ko je potrebna visoka mehanska trdnost in ko je potrebno povezati nepovezane (npr. Položiti omet na kovinsko površino). Sliši se noro, včasih pa pride do potrebe po takšnih operacijah.
  Potrebujete armaturno mrežo za estrih

Metoda 1: okvirna (monolitna) ojačitev

Ojačevalni okvir je mogoče zgraditi neposredno na mestu, pri tem pa uporabiti opremo. V konstrukciji se uporabljajo okovja velikosti od 6 do 40 mm, odvisno od konstrukcijskih zahtev in zahtevane moči. V zasebni gradnji so najpogosteje uporabljali opremo s premerom 10 mm in 20 mm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty