środa, 29 sierpnia 2018

Razsvetljava brez lestve

  Razsvetljava brez lestve

Razsvetljava nad posteljo

Glavna točka spalnice je postelja. Osvetlitev v spalnici nad posteljo brez lestence igra pomembno vlogo. Najpogosteje so svetilke nameščene neposredno nad posteljo ali rahlo na stran, ko je incidentna luč nekakšna avro, obroč okoli ležišča.
  Razsvetljava brez lestve

№1. Upoštevajte velikost spalnice

Pri izbiri svetilk in njihovih pritrdilnih mest je pomembno najprej upoštevati velikost prostora. Čim večja je spalnica, bolj natančno bo treba izbrati svetlobne predmete, da ne bi zapustili katerega koli kotička v senci. Toda naloga ni veliko lažja, če je spalnica majhna, saj je v tem primeru pomembno, da ne le pravilno nameščate vse svetilke, temveč tudi, da izberete precej kompaktne možnosti. Velikost lestorjev, talne svetilke in drugih naprav mora biti sorazmerna s površino prostora.
  Razsvetljava brez lestve

Kako izbrati stropno razsvetljavo v spalnici

Osvetlitev stropa spalnice - to je glavna osvetlitev ozadja, ki bo v prostoru nenadomestljivo ustvarjala svetlobno udobje. Praviloma ga ustvari stropna svetilka - za spalnico svojo vlogo igra lestenec: suspendiran ali napačen. Stropni lestenci v spalnici so izbrani po velikosti, številu žarnic in oblikovanju. Mnogi ljudje ne vedo, kje obesiti lestence v spalnici - ponavadi je pritrjen vzdolž osi prostora, na presečišču diagonal, ki potekajo od vogala do kota stropa.
  Razsvetljava brez lestve

Osnovna shema razsvetljave

Svetloba mora biti nasičena, ne pa rezanje oči, enotna, vendar ne prevladujoča. Območje osvetlitve spalnice se doseže z dodatnim vgradnjo ur in nočnih svetilk.
  Razsvetljava brez lestve

Pravila za osvetlitev dnevne sobe ↑

"Vloga glavnega vira svetlobe v razsvetljavi dnevne sobe se lahko namesti na luksuzni lestenec, ki je tradicionalno postavljen v sredino stropa"

Varnost je ključnega pomena - pametno izberite lestenec

Za stropno stropno prileganje ne veljajo vse naprave in možnosti osvetlitve. Najprej jih je treba izbrati na podlagi varnosti zgornje meje, nato pa si oglejte konstrukcijske rešitve:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty