sobota, 1 września 2018

Vlažna fasadna življenjska doba

  Vlažna fasadna življenjska doba

Kako in kdaj se plačilo izvede?

Takoj vas opozorimo - fasade naredimo na ključu, nimamo skritih pristojbin, vsi stroški so takoj vključeni v oceno. Vsi pogoji našega dela določajo pogodba.

Sodobni izolacijski sistemi

Pojav novih gradbenih materialov (mineralne volne, polistirenske pene) spremlja razvoj novih tehnologij za njihovo uporabo. Morda nasprotno - v proizvodnji novih gradbenih materialov se upoštevajo značilnosti njihove uporabe. Večno vprašanje o primarnosti "piščanca in jajc". Kratke značilnosti starih in novih (pogosto dobro pozabljenih starih) načinov izolacije fasad zgradb in objektov.

Kaj je "mokra" fasada

Ker stroški za ogrevanje materiala in storitev nenehno naraščajo, prav tako pa postajajo pomembni tudi iskalniki za tehnologije, ki učinkovito pripomorejo k ohranjanju toplote v stavbah za različne namene, prav tako kot stroški steklenih ploščic, opisanih v materialu.
  Vlažna fasadna življenjska doba

Sistem mokre fasade je sestavljen iz naslednjih plasti

Toplotna izolacijska plast - sestoji iz izolacije (bazaltne volne ali pene) (2), lepilne mešanice (3) in moznikov (4), s katerimi je izolacija pritrjena na podlago. Za izvedbo svoje izolacijske funkcije je ta plast le, če je zaščitena pred vremenskimi vplivi. Izolacija ni konstruktiven material, to pomeni, da nima zadostne nosilnosti, da se nanjo pritrdi okrasni in končni sloj.
  Vlažna fasadna življenjska doba

Mokra fasada Kaj je to?

Kljub temu imenu ni tekoče. Tako imenovan, ker je fasada narejena iz mešanice gradbenih materialov na osnovi vode in lepila. Rešitve se gnetijo neposredno na predmet iz suhih mešanic ali jih proizvajalec dobavi v pripravljeni obliki.
  Vlažna fasadna življenjska doba

Kakšna izolacija lahko izberete za napravo vlažne fasade?

Kot toplotnoizolacijski material lahko izberete mineralno volno ali cenejšo polistirno peno (peno). Tip in debelina izolacijskega sloja določi projektna organizacija. Ti parametri so odvisni predvsem od podnebnih značilnosti regije in osnovnega gradiva hiše.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty