niedziela, 18 marca 2018

Izolacija za stene od znotraj

  Izolacija za stene od znotraj

Značilnosti izolacije od znotraj

Glavni problem notranjih zidnih izolacij je dejstvo, da se sama stena ne segreje in celo začne zamrzniti več. To vodi k dejstvu, da se rosišče, to je kraj, kjer se vlaga iz toplega zraka v prostoru začne kondenzirati, še bolj približuje notranjemu robu stene ali na njegovo površino. V tem primeru bo kondenzat neizogibno privedel do vlažnosti in uničenja samega stene in končne plasti, poslabšanja toplotnoizolacijskih lastnosti izolacijskega materiala in posledično tudi toplotne izgube, ki so še večje, in še večja vlaga. Večina poškodb zaradi vlažnosti bo na stenah opeke.
  Izolacija za stene od znotraj

Vrste notranje izolacije stene

Tehnologija notranje izolacije je enostavna in je sestavljena iz povečanja debeline sten od notranjosti zaradi materiala z zelo nizko toplotno prevodnostjo. Obstaja več variant takšne "nadgradnje" zidov, ki mejijo na ulico:
  Izolacija za stene od znotraj

Montaža, montaža pene brez lepila in moznikov

Na Finskem se uporablja še ena metoda vgradnje penastih panelov, stiroporne pene in mavčnih plošč, brez uporabe lepil in ploščic.
  Izolacija za stene od znotraj

Osnovne sheme dela

Izolirati stene stanovanja, ki jih preprosto obložijo z notranjostjo z debelo plastjo izolacije, zelo tvegano podjetje. Verjetno je, da bo napor izgubljen.
  Izolacija za stene od znotraj

Vrste in namen izolacije ↑

Veliko število izolatorjev je zdaj na trgu gradbenih del, vendar vsi ne izpolnjujejo zgornjih zahtev. Navedimo najpogostejše vrste materialov, ki bodo najbolj sprejemljivi za izolacijo zidov hiše, stanovanja ali kopeli od znotraj:
  Izolacija za stene od znotraj

Izolacija sten z notranjostjo mavčnih plošč

Najlažji način za ogrevanje sten. Njena nedvomna prednost je, da je rezultat dela stena pripravljena za dekoracijo. Poleg tega je debelina pločevine le 12,5 mm, kar skupaj z uporabo lahkih profilov za okvir ne traja več kot tri centimetre. Ampak sama po sebi, drywall ni grelec. V tem primeru bo učinek dosežen zaradi zračne reže med steno in pločevino.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty