niedziela, 18 marca 2018

Zaključevanje in segrevanje pare

  Zaključevanje in segrevanje pare

Materiali za ogrevanje parnih sob

Danes obstaja široka paleta izolacije, primerna ne samo za kopališča, temveč tudi za druge primestne zgradbe. Izolacijske zahteve za parno sobo so naslednje:
  Zaključevanje in segrevanje pare

Izolacijske kopeli znotraj: seznam materialov

Ko namestite stene v opečnato kopel in ga opremite z vrati, boste morali iti na vprašanja notranje opreme. Izolacijo stene je treba izvesti tako, da se čim dlje ohranja optimalna temperatura za savno in druge savne. Prav tako je poleg izolacije podprta z dekorativnimi stenskimi dekoracijami.
  Zaključevanje in segrevanje pare

Izbira izolacije in materialov

Izbira izolacije za parno sobo je izvedena glede na to, kaj je kopalnica zgrajena. Trenutno so najpogostejši modeli kopeli iz hlodov in žarkov, gaziranih ali pena betona, okvirjev kopeli. V primerjavi z lesom je toplotna prevodnost blokov nekoliko višja, kar pomeni, da je potrebna izolacija.
  Zaključevanje in segrevanje pare

Zakaj potrebujete izolacijo in kako namestiti toplotno izolacijo kopeli ali savne?

Pri nameščanju grelnikov za savne in kopalnice je še posebej pomembno segrevanje parne postaje, saj je v parni kopeli, savna, ne samo, da ustvarite visoko temperaturo (od 60 do 130C, odvisno od namena in zahtev po savni), temveč tudi dolgoročno vzdrževanje pare in toplote..
  Zaključevanje in segrevanje pare

Prvi sloji "sendviča": hidroizolacija in izolacija

Tehnologija toplotne izolacije sten parne sobe omogoča začetek dela s hidroizolacijsko plastjo. Ker zunanji steni, ki prihajajo v stik z ogrevanim zrakom, ki izvirajo iz notranjosti, lahko kondenzirajo vlago, kar vodi do gliv in razpadanja lesa.
  Zaključevanje in segrevanje pare

Parna kopel, kopalnica ali garderoba

V kopalnici so notranje stene, ki ločujejo sobe z različnimi temperaturnimi režimi. Vsaka od teh sob ima svojo posebno toplotno izolacijo. Upoštevajte vsak primer posebej:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty