piątek, 23 marca 2018

Okrepitev opečnih zidov

  Okrepitev opečnih zidov

Načela dela

Osnovno ojačitveni strukturni elementi se lahko nahajajo na ravnini stene in v prečni smeri (globoko v zid). Različno razporeditev elementov določa smer obremenitve, ki deluje na steno med delovanjem stavbe.

2. MATERIALI IN PROIZVODI

SPLOŠNE ZAHTEVE

2.1. Umetne in naravnega kamna v obliki opek, kamnov, majhnih in velikih blokov in plošč ter materialov za obračanje in toplotno izolacijo, malte, betona in ojačitve se uporabljajo za gradnjo kamnitih in armiranobetonskih konstrukcij.
  Okrepitev opečnih zidov

Ojačane zidane zidove

V seizmično aktivnih območjih so stene konstrukcij okrepljene z navpično in vzdolžno ojačitvijo. Ta ojačitev se uporablja za absorpcijo natezne sile pri gradnji tankih sten, stebrov in predelnih sten.
  Okrepitev opečnih zidov

3. Postavitev predelnih sten in polnilnih odprtin steklenih blokov.

Prozorna ograja zadovoljena z votlimi steklenimi bloki. Bloki so izdelani s stiskanjem in naknadnim varjenjem dveh steklenih pol škatle. Iz takšnih blokov v stanovanjskih zgradbah, industrijskih in javnih zgradbah naredite predelne stene ali bloki zapolnijo odprtine.
  Okrepitev opečnih zidov

Zahteve za zidanje

Pri gradnji sten je treba upoštevati določen niz zahtev, ki opisujejo konstrukcijsko tehnologijo določene vrste konstrukcije. Najpomembnejši so:
  Okrepitev opečnih zidov

Zahteve za uporabljene materiale

Uporablja se pri gradnji opeke in drugih keramičnih kamnov, ki morajo ustrezati državnim standardom za te vrste gradbenih materialov. Na primer, obrazna opeka, ki se uporablja za zunanjo miljo, mora imeti pravokotno obliko, ne sme imeti obrobljenih kotov in robov. Kakovost materialov je treba preveriti z vizualnim pregledom zidarjev.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty