wtorek, 20 marca 2018

Montaža kanalizacije v zasebni hiši

  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

Kanalizacija v zasebni hiši

Danes je malo ljudi udobno z stanovanji brez udobja, tudi če se nahaja na podeželju. Poleg dobavljene vode je treba organizirati tudi odtok odpadkov, poleg tega pa tudi fekalne mase. Torej, brez kanalizacijskega sistema v deželi, ljudje, ki živijo v njej, nimajo zadostnega udobja. Sploh ni razkošje, ampak resnična potreba, in izhod - gradnja kanalizacijskega sistema v hiši (lesena ali opečna - to ni važno) je zelo izvedljiva naloga, če se s temi stvarmi lotite vso odgovornost.
  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

Notranje polaganje kanalizacije v zasebni hiši

Pravilna napeljava v notranjosti hiše predlaga optimalno zasnovo priključnih cevi, da se zagotovi čim bolj enakomeren pretok kanalizacije. Bolje je, da z vodovodne instalacije začnemo namestiti notranji kanalizacijski sistem in postaviti plinsko cev na območje povezave z zunanjo cevjo. Če je mogoče, vodite cevi pod pritličjem. Če sta dve nadstropji, na drugi pa vodovod, potem so cevi na njej že nad tlemi.
  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

Splošna shema naprave ↑

Projekti zasebnih hiš so v večini primerov individualni. Uporaba splošne kanalizacije brez upoštevanja posebnosti stavbe lahko povzroči katastrofalne posledice.
  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

Polaganje kanalizacijskih cevi v zasebni hiši

Notranje odplake so nameščene v hiši, ko je pokrito, vendar zaključna dela še niso izvedena v njej. Kanalizacijske cevi znotraj hiše se lahko položijo na zgornji in notranji steni ali pod tlemi. Za estetski pogled na prostore so kanalizacijske cevi položene v stene ali tla, nato pa ometane ali vlije s cementom. Za zmanjšanje hrupa sistema med delovanjem je cev ovita. To poteka tako, da med cevjo in ometom ni zračne reže. Mavec je plast 2 cm.
  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

O klasifikaciji odpadnih voda

Kot razumete, se glede na lokacijo razlikujeta zunanji in notranji kanalizacijski sistem. Elementi notranjega ožičenja, postavljeni v fazi gradnje hiše, pri odlaganju zunanjih kanalizacij lahko izvedemo tik pred postavitvijo hiše v obratovanje. Zelo imate srečo, če v vašem mestu obstaja centraliziran kanalizacijski sistem (mestna naselja itd.). V tem primeru ne morete razmišljati o možnostih za čiščenje odpadnih voda (o tem sistemu bomo govorili že na samem koncu) - zadostuje omejitev polaganja gospodinjskih odplak zasebne hiše.
  Montaža kanalizacije v zasebni hiši

Zunanje sproščanje kanalizacije

Odprtost odplake - zunanji del cevi iz hiše je povezan z vodnjakom centralne kanalizacije naselja (če obstaja) ali z brezvodnim akumulacijskim grezničnim rezervoarjem za odstranjevanje odplak s pomočjo naprave za odstranjevanje odplak ali z greznicami lokalnih čistilnih naprav na lokaciji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty