piątek, 16 marca 2018

Plitvo fundamentalno osnovo z lastnimi rokami

Trak plitke temelje

Podlaga za plitvo trak je drugačna od ne-zakopane tiste, ko se zamrznjena tla zamrzne, se dvigne precej manj kot ne-zakopana podlaga in nekje 2-3 krat.
  Plitvo fundamentalno osnovo z lastnimi rokami

Značilnosti plitke temelje

Pravzaprav je ta vrsta gradbenih temeljev, kot plitvo-tračni temelj, armirano betonska struktura okvira vzdolž celotnega perimetra strukture, ojačan in izdelan v obliki monolitnega traku. Temelj ima naslednje prednosti:
  Plitvo fundamentalno osnovo z lastnimi rokami

Prednosti podlag plitkih trakov

Ta vrsta je zelo priljubljena. To je zato, ker ima veliko pozitivnih strani in prednosti. Razlikujemo lahko naslednje glavne prednosti:

Izračun materialov za ojačitev baze

Vsaka podlaga traku zahteva obvezno ojačitev obeh horizontalnih pasov z armaturo, ki sta povezana z navpičnimi mostovi.
  Plitvo fundamentalno osnovo z lastnimi rokami

Polnjenje in ojačanje

Po polnjenju jarka s peskom je napolnjena z ruševinami ali prodom, gradbenim materialom. Za zadostno trdnost in stabilnost temeljev je treba uporabiti armaturo.

Značilnosti plitke trakove

Posebnost pločastih plitvih temeljev je, da je za razliko od ne potopljenega, še vedno pokopan pod nivojem tal (nič) do določene globine, in za razliko od zakopane, ni pokopan na globino zamrzovanja tal, ampak samo 50-70% vrednosti. Poleg tega je približno polovica te globine zasedena s peskom ali peščeno-prodnato blazinico, ki je nujno razporejena na temelju te vrste temeljev.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty