niedziela, 11 marca 2018

Pravila za rezanje zidov

  Pravila za rezanje zidov

Pravila za rezanje zidov

Zidarstvo, izdelano iz posameznih opek, povezano z malto v eno celoto, mora biti monolit, v katerem se položeni kamni ne bi premaknili pod vplivom obremenitev, ki delujejo na zidu. Sile, ki delujejo na zidu, večinoma nasprotuje kamen (rešitev je veliko manj trpežna). Zato je potrebno, da kamen zaznava le tlačne sile in predvsem - posteljo. Da bi preprečili premikanje kamnov, so postavljeni pod določenimi pogoji, ki se imenujejo pravila za rezanje zidov
  Pravila za rezanje zidov

3. Pravila za rezanje zidov

Zidarstvo, izdelano iz posameznih opek, povezano z malto v eno celoto, mora biti monolit, v katerem se položeni kamni ne bi premaknili pod vplivom obremenitev, ki delujejo na zidu. Sile, ki delujejo na zidu, večinoma nasprotuje kamen (rešitev je veliko manj trpežna). Zato je potrebno, da kamen zaznava le tlačne sile in predvsem - posteljo. Da bi preprečili premikanje kamnov, so postavljeni v skladu z določenimi pogoji, ki se imenujejo pravila za rezanje zidov (sl. 11.3).
  Pravila za rezanje zidov

Pravila za rezanje in sistem za žaganje zidov

Stabilnost in trdnost zidakov sta pod pogojem, da deluje kot monolitna paleta, ki lahko zaznava različna prizadevanja. To se doseže z upoštevanjem pravil o rezanju zidov.
  Pravila za rezanje zidov

Zidarski elementi

Opeke in kamni pravilne oblike so omejeni na šest strani. Spodnji in zgornji se imenujejo postelj, dve stranski pa sta večji - z žlico, dve stranski pa sta manjši - rob.
  Pravila za rezanje zidov

Splošna ideja o zidu: 5. Pravila za rezanje. Zidarski elementi

Opeka se razlikuje od ruševin v pravilnosti zloženih vrstic. Ta značilnost je tudi naravni kamen, ki ima strogo standardne dimenzije in pravokotno obliko.
  Pravila za rezanje zidov

Rezalna pravila in zidarski elementi Belgorod 2010 Avtor: Mojster industrijskega izobraževanja Simonov Sergej Anatoljevič Za študente 1. letnika. - predstavitev

Predstavitev je pred 3 leti objavil Anatolij Čekmarev

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty