niedziela, 11 marca 2018

Tlakovanje

  Tlakovanje

Kaj se imenuje tlakovci?

Na začetku je pločnik pomenil bazaltno ali granitno prevleko, ki se je uporabljala ne samo za tlakovanje vrtnih poti, temveč tudi za polaganje pločnikov in pločnikov. Za pločnike, mimogrede, je uporabil surov granit s ravno površino. Palice morajo imeti enako obliko in velikost. V našem času, za tlakovanje velikih površin z zdrobljenimi in žaganimi pravokotniki, ki so bili dodatno brušeni.

Priprava osnove za polaganje

Po določitvi mesta za tlakovanje so označene njene meje. Da bi to naredili, so kljuke potisnjene vzdolž meja ploskve, vzdolž katere je vrv napeta. Pločnik se ne prilega vodoravno, ampak s pobočjem (približno 5 mm na 1 m). Nagib mora biti tak, da voda teče od tlaka do odtočnega sistema ali do trate, ne pa do stavbe.
  Tlakovanje

Odtenki osnove betona

Tehnologija polaganja tlakovcev na betonskem podstavku se razlikuje od enake na dnu gramoza in peska. Obstajajo pravila, ki jih je treba upoštevati. V nasprotnem primeru morda ne boste dobili želenega rezultata.
  Tlakovanje

Ali naj položim tlakovce s svojimi rokami?

Polaganje tlakovcev je postopek, ki zahteva skladnost s splošnimi konstrukcijskimi pravili (SNiP 3.06.03-85 "Ceste", SNiP III-10-75 "Krajinsko oblikovanje"). Na internetu lahko najdete veliko nasvetov in navodil za polaganje kamnov za tlakovanje, ki večinoma vsebujejo napake in netočnosti, zato je bolje, če se obrnete k strokovnjakom.
  Tlakovanje

Tlakovci: pravilna namestitev je ključ do dolge življenjske dobe

Za asfaltirane poti in pločnike služili že dolgo, morate slediti tehnologiji polaganja ploščic. Pravilna namestitev vključuje naslednje korake:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty