środa, 14 marca 2018

Talni estrih v videu stanovanja

Funkcionalni namen estriha ↑

Če bomo izvedli gradnjo stanovanjskih stavb, se za ločitev enega nadstropja uporabljajo še druge talne plošče, hkrati pa služi kot strop za spodnji apartma in tla za zgornji apartma. Treba je opozoriti, da so ti armirani betonski izdelki "klasika žanra" in uspešno opraviti svojo glavno (nosilno) funkcijo.
  Talni estrih v videu stanovanja

Faze priprave za glavno delo

Osnovna priprava površine

Stara estriha je razstavljena, še posebej, če že ima razpoke ali poškodovane kraje. Talne plošče se očistijo iz umazanije in prahu ter temeljijo. Prednamaza se vlije neposredno na tla in se po celotni površini izravnava z valjčkom ali ščetkami. Po tem bo trajalo do 5 ur, preden se prašek posuši.

Kako v stanovanju narediti talni estrih z lastnimi rokami

Običajno je poveljnik betonskega estriha, izdelanega z navadnim betonom ali betonom s standardnim cementnim agregatom, lahko cement od vseh vrst M400. Največja debelina estriha je približno 15 mm. Izlivanje tega estriha na gramoz ali prod.
  Talni estrih v videu stanovanja

Samonivelirni talni laminatni estrih

Ali nameravate nadomestiti tla? Da bi to naredili, je treba stara tla popraviti in narediti povsem ravne. Svojo nalogo lahko nosite z lastnimi rokami. V tem članku bom naredil korak za korakom navodila za izdelavo tal pod laminatom. Na primer tega lahko sami izravnate betonsko tla pod katerim koli talne obloge.
  Talni estrih v videu stanovanja

Pripravljalna dela

Preden se naučite, kako napolniti estrih na svetilnikih z lastnimi rokami, se morate naučiti o pripravljalnem delu. Estrih je treba položiti na trdno podlago, zato je pripravljen najprej. Če je star estrih, potem je najboljša rešitev, da jo popolnoma razstavite z močnim udarcem. Če je estrih položen na betonske plošče, je treba vse reže in odprtine prekriti z cementno malto. Za takšne namene je najbolj primerna običajna lepila za ploščice, ki dobro pritrdijo na večino površin in zagotavljajo hidroizolacijo.
  Talni estrih v videu stanovanja

Določitev prostornine estriha v stanovanju.

Koliko rešitev bo potrebno? Če želite izvedeti, ugotovite količino kravato. Volumen je izdelek dolžine, širine in višine. Zato morate pomnožiti širino prostora in nato rezultat pomnožiti z višino estriha. Pogosto se zgodi, da je ta višina na različnih mestih prostora drugačna. Na primer, v enem kotu je trideset milimetrov, v drugih sedemdesetih. V tem primeru morate določiti povprečno višino.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty