sobota, 17 marca 2018

Zidarski elementi

  Zidarski elementi

Zidarski elementi

Opeke in kamni pravilne oblike so omejeni na šest strani. Spodnji in zgornji se imenujejo postelj, dve stranski pa sta večji - z žlico, dve stranski pa sta manjši - rob
  Zidarski elementi
  Zidarski elementi

Elementi in osnovne lastnosti zidov

Opeka ali kamen ima obraze, ki se imenujejo zgornje in spodnje postelje, dolga stran - z žlico, kratka stran - Presečišče obrazov se imenuje robovi.
  Zidarski elementi

Splošna ideja o zidu: 5. Pravila za rezanje. Zidarski elementi

Opeka se razlikuje od ruševin v pravilnosti zloženih vrstic. Ta značilnost je tudi naravni kamen, ki ima strogo standardne dimenzije in pravokotno obliko.
  Zidarski elementi

Pravila za rezanje in zidarski elementi.

Pravila za rezanje. Sile, ki delujejo na zidu, v glavnem upirajo kamen sam, saj je rešitev v zidu manj trajna kot kamni, povezani z njim. Slednji se dobro upirajo le tlačnim silam. Za uporabo te lastnosti kamnitih materialov in za zagotovitev pravilnega delovanja zgradbe je potrebno kamenje v zidu urediti v skladu s pravili rezanja.
  Zidarski elementi

Tehnologija gradnje procesov

Izdelava osnovnih gradbenih procesov. Delo v zimskih razmerah. Temelji tehnoloških naprav. Tehnologije naprave polnjene piloti. Tehnologije naprave polnjene piloti. Nadaljuj. Tehnologija monolitnega betona in armiranega betona. Tehnologija armiranja in betoniranja gradbenih konstrukcij. Posebne metode betoniranja. Zidarska tehnologija.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty