sobota, 17 marca 2018

Ožičenje v hiši

  Ožičenje v hiši

VVG kabel - možnosti, dekodiranje in značilnosti

Vsa ožičenja niso popolna brez žic in kablov. To velja ne samo za stanovanjske stavbe in stanovanja, temveč tudi za industrijske zgradbe in objekte. V današnjem članku želim pozornost nameniti kablovskim izdelkom in še posebej, da upoštevamo kabel VVG. Ta kabel je na voljo v več različicah, kar dokazujejo predponi "ng", "LS", "frls" na koncu oznake. Kaj pomenijo vse te spremembe...
  Ožičenje v hiši

Namestitev skritih žic: podroben opis

To je najpogostejša pot. Zelo je varna in z lepo dekoracijo stene - estetsko prijetna. Žica je v posebnem plašču, ki se upira gorenju, tako da požari ne ogrožajo, namestitveni koraki pa so preprosti. Toda spet obstajajo pomanjkljivosti: v primeru okvare je zelo težko določiti njegovo mesto in po ugotovitvi, da je potrebno ponovno uničiti del stene z lastnimi rokami.
  Ožičenje v hiši

Enofazna ali trifazna - kaj je bolje?

Trenutno poraba električne energije v zasebnih domovih nenehno narašča. Že v sredini dvajsetega stoletja je bilo število električnih aparatov omejeno na električni štedilnik, par gospodinjskih aparatov in več žarilnih žarnic.
  Ožičenje v hiši

Izbira žic in zaščite za ožičenje v stanovanju

Kako izbrati zaščito za ožičenje

Ožičenje v stanovanju omogoča obvezno namestitev RCD-ja. Naprave za preostale tokove bodo varovale ožičenje in lastnika pred kratkimi stiki in tokovi uhajanja.
  Ožičenje v hiši

Namestitev odprtega in skritega ožičenja zasebne hiše

Po vseh pripravljalnih delih lahko nadaljujete direktno na vgradnjo električnih napeljav z uporabo predhodno pripravljenega vezja.
  Ožičenje v hiši

Orodja za ožičenje

V teh orodjih ni ničesar nadnaravnega in so v hiši vseh, razen morda za XI (klešče za odstranjevanje izolacije). Če ste zamislili, da bi električarja z lastnimi rokami, potem je treba te roke zaščititi, še vedno bodo koristne, CSI pa bo poleg tega znatno pospešila delo in odstranila nadaljnjo alergijo na žičnate odtoke))), kot je na spodnji sliki. Poleg orodij XI potrebujete: izvijač, rezila za žice ali rezalnik kabla in pisarniški nož.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty