środa, 14 marca 2018

Postavitev granitnih ploščic na steno

  Postavitev granitnih ploščic na steno

Tehnologija polaganja granitnih ploščic

Tehnološko se postopek polaganja granitnih ploščic na tleh ali stenah v prostoru razlikuje od vgradnje granitnih ploščic na fasade, ploščadi ali vhodne skupine. Pri notranjih delih se običajno uporablja ploščica iz naravnega kamna debeline 20 mm. Ta ploščica prihaja iz Španije, ki je znana po zelo kvalitetni keramiki v svetovnem merilu. Uporabljamo ga sami in priporočamo našim strankam, naj uporabijo Weisbau lepilo (Weissbau) za polaganje granitnih ploščic na tleh v sobi ali na stenah v kopalnici. V naši praksi je veliko boljši od bolj priljubljenega Unis lepila (Eunice).
  Postavitev granitnih ploščic na steno

Kako postaviti granit ploščice?

Granit plošča ostaja eden najbolj priljubljenih in zahtevnih končnih materialov. To je precej draga, vendar visoka cena se izplača z močjo, trajnostjo in zanesljivostjo granita. Poleg tega površina granita izgleda elegantno in elegantno, zato se ploščice, izdelane iz tega materiala, uporabljajo za dekoriranje gledališč, restavracij, bank, trgovskih centrov in drugih institucij.
  Postavitev granitnih ploščic na steno

Priprava sten za obloge iz granita

Tehnologija montaže fasade granita zahteva popolnoma ravne stene. Nerazumno je, da poskušamo izravnati steno z uporabo večje debeline lepilne rešitve. To bo pripeljalo do povečane porabe dragih lepil in časa do polaganja ploščic. Poleg tega je takšna pot polna dejstva, da bo ploščica še vedno položena neenakomerno.
  Postavitev granitnih ploščic na steno

Uporaba marmornih ploščic v notranjosti

Najbolj priljubljen in iskan naraven kamen danes velja za marmor, ki ima neverjetno estetsko, čudovito in raznoliko strukturo.
  Postavitev granitnih ploščic na steno

Priprava površine

Podstavek, na katerem bodo položili granitne ploščice, mora biti popolnoma gladka, brez umazanije, razpok, lupin ali praznin. Nepravilnosti in razpoke je treba izravnati. Da bi ploščica trajala dlje časa, mora biti delovna površina čista, močna in suha.
  Postavitev granitnih ploščic na steno

Kako izvajalci Yudu

Če se odločite, da obnovite fasado zasebne hiše ali okrasite tremo koče z granitnim kamnom, se obrnite na umetnike duuda. Nudijo širok spekter storitev za polaganje granita v obliki plošč ali tlakovcev. Specialisti, registrirani v Udu:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty