piątek, 16 marca 2018

Terraces Photo Gallery

  Terraces Photo Gallery

Kako narediti verando v zasebni hiši? Vrste gradbenih materialov in uporabljenih materialov

Globalizacija je omogočila povezovanje kulturne dediščine različnih držav, zdaj pa tudi sosednje hiše lahko izgledajo povsem drugače. Na primer, skuša povezati težko kamnito dno in svetlo leseno vrhnjo strukturo, mojstri dobijo podaljšek v nemškem slogu in ga popolnoma izdejajo iz lesa, vendar puščajo široke prezračevalne reže med ploščami, ustvarijo verande v avstralskem slogu.
  Terraces Photo Gallery

Kaj je terasa in zakaj je potrebno?

Terasa je platforma, ki se nahaja na tleh ali rahlo višja. Ni del hiše in je lahko nanj pritrjen ali pa se nahaja ločeno na dvorišču.
  Terraces Photo Gallery

Zasnova poletne terase ni več hiša, ampak še vrt

Kaj je terasa? To je praviloma arhitekturna komponenta zasebne hiše, ki je povezovalni del med hišo in vrtom, ulico. Pogosto to ni zastekljena ali neogrevana soba, ki je ograjena (in včasih tudi ne) lokacija.
  Terraces Photo Gallery

Razlike med stavbami

Preden se lotimo ustvarjanja projekta in gradnje, se moramo naučiti razlikovati med razširitvami, ki niso namenjena za stalno prebivanje, kar se lahko izvaja s streho ali brez nje. Obstaja šest vrst, ki so vgrajene in pritrjene na hišo:
  Terraces Photo Gallery

Odprta veranda, pritrjena na hišo: prednosti in slabosti

Ta vrsta verand se šteje za poletje. Idealen je za tiste, ki se radi sprostijo na svežem zraku in gledajo naravo. Ta rešitev bo še posebej uspešna, ko bo gozd blizu. Odprtost stavbe je mogoče hkrati pripisati prednostim in pomanjkljivostim. Kaj je dobro z estetskega vidika v praksi ni zelo privlačno. Nevarnost zaradi naravnih nesreč in vsiljivih žuželk ne bo dovolila uporabe podaljška med slabim vremenom in večernim urami.
  Terraces Photo Gallery

Različne vrste uporabljenih struktur in materialov

Zanimivo dejstvo je, da lahko pritrdite teraso, tudi če je gradnja hiše skoraj konec. Hkrati značilnost te sobe je pomanjkanje strehe. Najpogosteje se ta prostor uporablja za namestitev ležalnikov, na katerih je zelo primerno za sončenje.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty