poniedziałek, 12 marca 2018

Pile Foundation tehnologija

  Pile Foundation tehnologija

Vijačenje temeljev. Kakšne so njegove prednosti?

Velika nosilnost, trpežnost, zmanjšanje stroškov dela, uporaba na vseh (razen kamnitih) tleh, ni potrebe po izkopu in uporabi posebne opreme, zmožnost dela tudi v zimskem času - to ni popoln seznam prednosti temeljev vijačnih pilotov. Po mnenju strokovnjakov je gradnja vijačnega podstavka približno 40% manjša od namestitve trakove.
  Pile Foundation tehnologija

Konstrukcija vijačnih pilotov

Upoštevajte zasnovo vijačnega pilota, ki je votla kovinska cev s povprečnim premerom od 10 cm do 33 cm, debelina stene od 8 mm do 12 mm in dolžino 0,25 m do 2,5 m z ostrim konico, katerega konec je navojna. Na koncu kupa je pokrovček za pritrditev rešetke. To je okvir za bodočo strukturo. Ker gradimo lesno hišo, uporabljamo prečno v baru, čeprav nekateri gradbeniki priporočajo postavitev prve krošnje in trdega tla ali betonskega prekida. Vijačna podlaga se aktivno uporablja pri gradnji brunaric.
  Pile Foundation tehnologija

Kaj je zbirka pilotov

Najboljša možnost v takšnih primerih je temelj na vijačnih pilotov, primeren za vse terene in za katera "problematična" tla.
  Pile Foundation tehnologija

Prednosti in pomanjkljivosti fundacije

Glavne prednosti in prednosti v monolitnem temelju je treba pripisati, prvič, stroškom vijačne osnove - to je večkrat nižje kot pri betonski konstrukciji in, drugič, čas namestitve. Temelji pilotov se lahko zgradijo čez nekaj dni, ne zahteva izkopavanj na načrtovanju lokacije, kar je tretja prednost. Odvisno od potreb lastnika hiše, lahko najdete številne prednosti temeljev:
  Pile Foundation tehnologija

Temelj na vijačnem kolovozu - prednosti in slabosti

Obstaja veliko tehnologij za razvoj fundacije, izbira specifičnega pa mora biti utemeljena z inženirsko-geološko, tehnično in gospodarsko odločitvijo (več o vrstah temeljev in izbiri med njimi). Temelji na podstavkih, tako kot katera koli druga tehnologija, imajo zelo posebne prednosti in slabosti, o tem podrobneje govorimo o njih.
  Pile Foundation tehnologija

Izračun in montaža temeljev za pilote in vijake

Glede na to, da imajo tudi piloti, ki niso največji premer, zadostno nosilnost, je njihova namestitev na obodu stavbe, pod ležajev in na sklepih na razdalji 2-3 m optimalna. pozimi zamrznitev tal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty