piątek, 16 marca 2018

Namestitev pobočij mavčnih plošč

  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Pripravljalne dejavnosti

Ena od možnosti za obnovo okenskih pobočij je tehnologija, v kateri se suhi zid pritrdi na stene odprtine z lepilno mavčno mešanico, zunanja površina pa je prekrita s slojem končnega kita, ki predhodno ojačuje vogale pobočij z perforiranim kotom.
  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Metode zaključevanja pobočij oken ↑

Obstaja več načinov, kako obrezati pobočja s suhimi zidovi. Nekateri obrtniki uporabljajo kovinski profil za pritrditev, ki se uporablja za izdelavo sten in stropov. Drugi raje držijo drywall na peni in včasih tudi na kitu. Posamezni obrtniki lahko združijo zgornje metode, glede na konstrukcijske značilnosti odpiranja oken. S katerim koli pristopom se bo kakovost končnega izdelka zagotovila sto odstotkov, samo se morate držati pravilne tehnologije dela. Poglejmo si natančneje vsako možnost zaključka.
  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Vgradnja gradbenih plošč iz stekla na lepilo

In še ena preprosta tehnologija za namestitev okenskih pobočij, izdelanih iz suhih zidov z lastnimi rokami. Za to je najbolje uporabiti lepilo Perflix.
  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Popravite zaporedje dela

Vsi se spominjamo na pobočja v trenutku, ko so nameščena okna, in okoli njih je precej grd pogled - pena izstopi iz šivov, v odprtino obleče barve, tu in tam nohti stene in krpe (ostanki izolacije in trenutki vgradnje starih oken) tako naprej. Vse to je zelo neprijetno, vse to pa moramo odstraniti pred namestitvijo.
  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Priprava okenske odprtine za namestitev pobočij

Ne glede na to, kako glasno lahko zveni, priprava okenskega odprtja ni nič nadnaravno. Odvečno peno je potrebno odstraniti z nožem iz notranjosti in zunaj sobe. Sama odprtina mora biti temeljito obdelana s protiglivičnim primerjem, nato pa je treba peno zatesniti s cementno malto. Prvič, ta korak bo preprečil njegovo uničenje in drugič, bo odpravil najmanjše skozi luknje, ki morda ostanejo v krajih adhezije pene do odprtinskega ali okenskega bloka.
  Namestitev pobočij mavčnih plošč

Namestitev pobočij iz plastike

Montaža plastičnih pobočij se razlikuje predvsem po priljubljenosti, saj je uporaba plošč PVC zelo priljubljena. Z njihovo pomočjo je postalo mogoče ustvariti izvirne notranje rešitve. Poleg tega so plastične pobočja zelo enostavna za namestitev in nato uporabo. In ker profil PVC, oziroma njegov material, ustreza materialu steklene enote, ko se temperatura pade, profil in steklena enota enakomerno naraščata, na naklonih ni pretirane napetosti. Okrasitev pobočij z lastnimi rokami v tem primeru tudi ni potrebna: vse je že pripravljeno, zato plošče ne potrebujejo slikanja in dodatne obdelave, odstranjevanje prahu in umazanosti iz njih pa je precej preprosta vlažna krpa. Vgradnja pobočij traja približno dve uri:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty