sobota, 17 marca 2018

Polsušen estrih

Priprava površine

Če se stari estrihi popravljajo in zamenjajo, je popolnoma odstranjen navzdol do osnove. Ne puščajte krajev, kjer se zdi, da se običajno držite navzgor. Po popolnem demontaži lahko površino očistite pred umazanijo in prahom. Zaželeno je, da se celotno območje premika, vendar pa lahko brez nje, glede na uporabo sloja hidroizolacije.
  Polsušen estrih

Kaj je pol suhega estriha

Stisnjena je cementno-peskovna malta, ojačan s posebnim vlaknom z najmanjšo vsebnostjo vode, ki jo s pnevmatskim napajalnikom (ali, tako imenovano, maltno črpalko) dobivamo do precej velike višine, nato enakomerno položimo na podlago in previdno izravnavamo s posebnimi orodji (pravili, lopatami in lopatami).
  Polsušen estrih

Temeljne razlike med suhim sistemom poravnave

Izraz "polsušen estrih" dobimo z zmanjšanjem količine vode, uporabljene pri pripravi raztopine. Pri mešanju je uveden samo minimalni tok tekočine, ki je potreben za hidratacijo cementnih molekul, tj. da jih vključijo v oblikovanje močnih kristalnih vezi.
  Polsušen estrih

Zahteve SNiP na tla

Značilnosti podlage tla, ne glede na material in tehnologijo namestitve, morajo biti v skladu s standardi gradbenih standardov in pravil "Tla". Urejajo indikatorje estriha:
  Polsušen estrih

Karakterizacija polsuhega poravnavanja ↑

Polsušni estrih je poravnava tal z uporabo trde polsuše cementne peskovne malte, katere trdnost je zagotovljena s kovinsko mrežo ali z dodatkom polipropilenskih vlaken. Ta vrsta estriha je izraz križ med mokrim estrihom in suhim estrijem. Če lahko s suhim estrijem nadaljujete z nadaljnjim delom takoj, po mokri - po 2-4 tednih (do 28 dni), nato pa s polsušnim - po 4 dneh.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty