poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Granit za oblogo pločevine

  Granit za oblogo pločevine

Okrasna plošča z naravnim kamnom: primeri na fotografiji

Prvič, sooča z naravnim kamnom v kleti koče in javne stavbe je lahko zelo različna ne le pri izbiri materiala, ampak tudi v načinu, kako je postavljen, v splošnem slogu. V prvem primeru imamo več svobode za ustvarjalnost, v drugem pa je bolj prednostna omejitev in prevlada klasičnih elementov ali minimalizma.
  Granit za oblogo pločevine

Izbira materiala za izdelavo osnove

Da bi preprečili vpliv neugodnih vremenskih pogojev na fasado stavbe v prihodnosti, mora naravni kamen za oblogo v kleti imeti naslednje osnovne lastnosti:
  Granit za oblogo pločevine

Koliko se sooča z delom v zasebnih domovih

Približni stroški soočanja z nogami z naravnim kamenom na ključ na m2 so navedeni na spletni strani Udu. Poveljnik bo izračunal natančne stroške namestitve granitnega kamna na fasadi stavbe, potem ko bo prejel vse potrebne podatke:
  Granit za oblogo pločevine

Granit (obloge iz granita)

Danes se naravni granit široko uporablja za soočanje s fasadami, pa tudi za izdelavo okenskih pultov, stebrov, korakov stopnic, stojal, namiznih vrhov. Poleg tega se lahko ta material učinkovito uporablja za notranjo dekoracijo. Priljubljenost takega kamna je zelo visoka in to ni nesreča.

Soočanje z granitom in drugimi minerali

Dekorativna dekoracija sten stavbe je bila uporabljena že več tisočletij, poleg estetske komponente pa kamnita fasada ščiti stavbo pred negativnimi atmosferskimi vplivi, povečuje njegovo zvočno in toplotno izolacijsko lastnost. Toda ali so vse kamnine enako primerne za oblogo plinth-a?
  Granit za oblogo pločevine

Sienit (egiptovski granit)

Globina kamnina, zunaj podobna granitu, se od nje razlikuje manj izrazito zrnatost in odsotnost kremena (zaradi česar so seniti bolj primerni za obdelavo). V gradbeništvu se uporabljajo na enak način kot granite.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty