wtorek, 17 kwietnia 2018

Opeka v enem opeku

  Opeka v enem opeku

Opekarna stena malta

Ni zadnja vloga pri ustvarjanju trajne in zanesljive gradnje pri gradnji sten v eni opeki bo igral cementno malto. Kot pri vsakem polaganju je rešitev sestavljena iz treh komponent:
  Opeka v enem opeku

Polaganje na način

Najtežje od treh glavnih načinov polaganja - polaganje v stiku. Ta metoda se uporablja za izgradnjo najbolj kritičnih struktur, ki nosijo glavno obremenitev. Prav tako opravlja polaganje kaminov, peči. Tudi za izkušenega zidarja je ta metoda najbolj zamudna.
  Opeka v enem opeku

Opis materiala, splošne zahteve za zidanje

Ker ima opeka visoko toplotno izolacijo in izolacijske lastnosti hrupa, leži med vodilnimi gradbenimi materiali. Poleg tega se visokokakovostne opeke med delovanjem ne morejo strniti. Brickwork velja za najbolj trpežne. Treba je omeniti, da je pogosto opeka položena v 2 vrsticah, to polaganje se uporablja za gradnjo nosilnih sten in predmetov (nosilci, stebri). Vendar pa za sekundarne predmete, ki nimajo velikega tovora (predelne stene v hiši, ograjah in drugih gospodinjstvih), se pogosto uporablja zidava v eni opeki, kar lahko bistveno zmanjša porabo gradbenih materialov.
  Opeka v enem opeku

Uporaba opeke v eni opeki

Pri gradnji gospodarskih objektov, garaže ali poletne kuhinje je primerna opeka z eno opeko z ustrezno ligacijo navpičnih in prečnih sklepov.
  Opeka v enem opeku

Kako postaviti opeko iz druge in naslednje vrstice

Opeke so zložene v šahovnico. Prva faza, rešite na opeko prejšnje vrstice. Zmes je treba dati malo, vendar s hitrostjo same širine opeke. Postavili so pljusk in ga enkrat zravnali z lopatico. Za opeko ne ležite na hribu in na relativno ravni površini. Debelina raztopine mora biti približno 1 cm.
  Opeka v enem opeku

4. Bloki velikega formata brez izolacije

Več kot pol ducata ruskih podjetij trenutno proizvajajo velike oblike poroznih blokov. Na Uralju so pogosti bloki Porotherm iz Kazana, Braer iz Moskve, Kerakam iz Samare, pa tudi izdelki iz tovarne Revda opeke. Vsak blok velikega formata nadomešča od 7 do 11 navadnih enosmernih opek (do 15 posameznih opek). Zato jih z uporabo pospešuje proces zidanja zidov, zmanjšuje porabo zidane malte.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty