czwartek, 19 kwietnia 2018

Lesni stropni omet

Zakrivljeni stropni omet (pri žaromah)

Če je strop zelo ukrivljen, in da bi dobili ravno površino, je treba uporabiti debelo plast ometa, morate najprej namestiti svetilnike, ki bodo ustvarile vodilne ravni in bodo nato pomagale obdržati izravnalni material.
  Lesni stropni omet

Svet najprej. Priprava površine

Na pripravljeno površino se nanaša omet. Predhodno ga očistite iz starega premaza, glive, če obstaja, in drugih kontaminantov. Onesnaženje, kot so prah, umazanija, bitumen, mastne madeže, odstranjuje peska ali curek vode pod pritiskom; akumulacije soli in saj lahko odstranimo s kovinskimi ščetkami; kovinske strgalke se uporabljajo za odstranjevanje plasti starih barv, če ne pomagajo, da se barva lahko spali s pihalnikom ali se zdravi s posebno pasto. Če v stropu obstajajo različne napake v obliki drobovja, razpok, izboklin, rje, jih je treba zamenjati, da dobijo celovito ravnino.
  Lesni stropni omet

Pripravljalna dela

Preden začnete vse drugo delo, morate pripraviti osnovno površino. Po končanem delu omet se popolnoma odstrani z dleto, kladivom in drugimi improviziranimi orodji. Če so leseni umri ohranili svetlo senco in na njih ni sledov gnilobe ali plesni, potem je vse, kar ostaja, odstraniti prah s površine in lahko nadaljujete z delom. Če so črne letvice vidne in je plesen, bo potrebno več dela.
  Lesni stropni omet

Tehnologija mavčnih stropov

Če se sami odločite za popravilo stropa z ometom, morate pred začetkom dela pripraviti prostor in površino.
  Lesni stropni omet

Priprava površine in stropni omet

Tehnologija mavčnega stropa brez uspeha omogoča pripravo površine pred začetkom dela. Kaj to pomeni? To pomeni, da je treba površino napolniti, izravnati, očistiti in posušiti. Šele po uporabi tega stropnega ometa. O tem in povej več.
  Lesni stropni omet

3. Mesta povezovanja notranjih lesenih sten z opečnimi strukturami.

Iztegnjeni deli, mesta parjenja lesenih konstrukcij z opeko in drugimi strukturami ter druge površine, če je potrebno nanositi omet več kot 20 mm , je treba prekriti s kovinsko mrežo ali žičnimi tkalami, pritrjenimi na udarjenih žebeljih.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty