poniedziałek, 16 kwietnia 2018

Vgradnja plastičnih kanalov

Montaža drenažnega sistema in temperaturnih razmer

Prepovedano je namestiti plastične odtoke pri temperaturah pod 5 ° C. V nasprotnem primeru pri rezanju ali pritrditvi cevi lahko pride do mehanske obremenitve. Mnogi plastični odtoki ne smete shranjevati na odprtem soncu.
  Vgradnja plastičnih kanalov

Kovinski drenažni sistem

Odvodni sistem kovinskega profila ima več vrst: pocinkane, bakrene, pocinkane, s prevleko iz polimera (pobarvane). Glavna razlika med njimi: stroški in trajanje delovanja. Videz je predstavljen na fotografiji.
  Vgradnja plastičnih kanalov

Materiali, potrebni za namestitev:

  • odtočne cevi, žlebovi, vtikači;
  • sklopke, tokove, adapterje;
  • konektorji, kotni deli, čevlji, kolena, kolektorji;
  • oklepaji, podaljški, vijaki;
  • zaščitne mreže.

Glavne faze namestitve

Namestitveni oklepaj. Izbira oklepajev je odvisna od kraja pritrditve: neposredno na vetrno, vbodno, na odganjalno ploščo ali na stojalo. V vsakem primeru je med namestitvijo potrebno zagotoviti, da je srednja črta nosilcev nameščena pod rahlim kotom. Razdalja med oklepaji mora biti večja od 0,5-0,6 m.
  Vgradnja plastičnih kanalov
  Vgradnja plastičnih kanalov

Posebna konstrukcija odtočne cevi

PVC odtoki so strukturno nekoliko drugačni od kovinskih predhodnikov in prototipov. Industrijski kompleti vključujejo podobne dele, iz katerih so nameščene vodoravne in navpične veje sistemov. Sestavljanje in montaža se izvaja v enakem številu stopenj in v podobnem zaporedju.
  Vgradnja plastičnih kanalov

Korak 1. Izberite kakovosten drenažni sistem

Sodobni sistemi za odvodnjavanje morajo izpolnjevati različne zahteve, vključno ne le z mehansko trdnostjo, ampak tudi z odpornostjo na korozijo in maksimalno tesnostjo. Zato so danes najbolj praktični plastični žlebovi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty