niedziela, 15 kwietnia 2018

Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

  Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

Na kakšen način naj bodo vrata odprta?

To vprašanje postavlja skoraj vsakdo, ki se odloči za nakup nove enote vrat. Na to ni nobenega nedvoumnega odgovora, saj je treba upoštevati nekatere značilnosti stavbe, v kateri bodo nameščena vhodna vrata, pa tudi obstoječi gradbeni standardi in pravila ter zahteve Ministrstva za izredne razmere.
  Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

Pravilo 1: vrata bi se morala odprla iz manjše sobe v večjo.

Na primer, v kopalnici ali garderobi, ki se odpira navznoter in ne navznoter, ne bo zajel dodatnega prostora v že majhni sobi. Poleg tega zunanja odprtina vrat v kopalnico naredi kopalnico bolj varno, če se nekdo slabo počuti, in če pade na tla, lahko zaklene vrata.
  Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

Osnovne regulativne zahteve za vhodna vrata

Standardi normalizirajo velikost vrat za izhod v sili, zahteve za vestibule ob vhodu v stavbe, odpornost proti prenosu toplote, zvočno izolacijo ter prepustnost zraka in vode vhodnih vrat.
  Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

Druga vprašanja o tej temi

  • Drsna vrata na steno? Stene so najverjetneje narejene iz suhih oblačil, v garderobi, polnejo pa jim police in obešalniki z oblačili. Majhna garderoba, a stena, v katero želite potiskati vrata, ima obremenitev - police so bile obešene, itd., V prihodnosti z oblačili.. to pomeni, da bodo še bolj obremenjeni. Zanima me prednosti in slabosti dizajna, življenja, proizvajalcev opreme in njegovih...

    Na kakšen način naj se vrata odprejo

    Požarna varnost zgradb je v veliki meri odvisna od smeri, v katerem se bodo odprla vrata v sili, zasilni izhod in glavni izhodi. Ne smemo pozabiti na notranje strukture, saj bi morali ljudje v nujnih primerih čim prej zapustiti stanovanjske ali delovne prostore.
      Smer odpiranja vrat v stanovanjski zgradbi

    Kje namestiti protipožarna vrata

    Lokacije za namestitev protipožarnih vrat

    Najprej so nameščeni, kjer je verjetnost požara še posebej visoka. Takšna mesta so predvsem prostori z vnetljivimi materiali, opremo in veliko električnimi napravami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty