wtorek, 19 czerwca 2018

Namestitev temeljev

  Namestitev temeljev

Tehnologija naprave osnove in značilnosti njihove zasnove

Glavni element strukture so kupi, katerih zasnova je raznolika. Glede na gradivo, ki gre v njihovo proizvodnjo, so:

Tehnologija temeljev pile

Gradnja temeljev pilotov omogoča ne samo stabilnost konstrukcije na šibkih tleh, temveč je tudi ekonomsko upravičena: zahvaljujoč posebni tehnologiji se količina ničelnega dela na lokaciji znatno zmanjša.
  Namestitev temeljev

Vrste kopališč in podstavkov

Razvrstitev poteka po vrsti, glej oddelek 6 SP 50-102-2003. V njej so naštete naprave temeljev pilotov, njegova zasnova in vrste temeljev.

5 ZAHTEVE ZA INŽENIRSKO IN GEOLOŠKO RAZISKOVANJE

5.1 Rezultati inženirskih raziskav morajo vsebovati podatke, potrebne za izbiro vrste temeljev, vključno s kupom, določiti vrsto pilotov in njihovih velikosti, načrtovano obremenitev, dovoljeno na kupu, in izvesti izračune za omejitvene pogoje ob upoštevanju napovedi možnih sprememb (med gradnjo in obratovanjem ) inženirsko-geološke, hidrogeološke in okoljske razmere na gradbišču ter vrsto in obseg inženirskih ukrepov za njegov razvoj.
  Namestitev temeljev

7.1. Obseg in vrste pilotov

Pile temelji se pogosto uporabljajo v stanovanjski in industrijski gradnji, kot tudi pri gradnji posebnih struktur. V primerjavi s trakovi in ​​stolpičnimi skodelicami so bolj ekonomični. Omogočajo zmanjšanje količine zemeljskih površin za 70... 75%, porabo betona za 25... 30%, zmanjšanje stroškov dela za gradnjo temeljev za 1,5... 2-krat.
  Namestitev temeljev

Razširjenost temeljev v Moskvi

Pile temeljev - osnovna različica temeljev v visokogradnji. Večina industrijskih in stanovanjskih stavb z višino več kot 9 nadstropij v Moskvi je bila postavljena na temeljih armiranih betonskih gonil.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty