poniedziałek, 18 czerwca 2018

Zidane zidarske opeke čez odprtine

  Zidane zidarske opeke čez odprtine

Vrste in velikost opečnih blokov

Fasadne konstrukcije iz opeke so v prvi vrsti zgrajene za dekorativne namene, zato je pri postavljanju stavb treba posebno pozornost nameniti takšnemu polaganju. Če ima navadna silikatna ali keramična opeka grobo površino, je obrnjeni gradbeni material izdelan z različnimi odtenki ali s popolnoma gladkim premazom. Razpon odtenkov s katerimi se sooča opeka je dovolj širok, zato izbira najbolj primerne za svoj okus ni težavna.
  Zidane zidarske opeke čez odprtine

Značilnosti materiala

Prednja opeka, ki se najpogosteje sooča, je iz iste surovine kot navadna, vendar ohranja natančnejše geometrijske dimenzije. Napaka v dolžini izdelka je 4,4 mm, širina - 3,3 mm, debeline 2,3 mm. Površina je lahko gladka, strukturirana - na primer z divjega kamna ali glazirana, vendar s kakršno koli teksturo ne vsebuje razpok, čipov in drugih okvar. Dolga stran obrazne opeke se imenuje žlica, zadnjica se pokrije, podporna površina je postelja.
  Zidane zidarske opeke čez odprtine

Soočanje s končnimi zidovi brez temeljev

Dvoplastna zidava je notranja nosilna stena, izolirna in zračna plast ter obloga. Obrnjene vrste ni mogoče uporabiti za prenos tovora ali za pritrditev drugih gradbenih elementov. Je element oblikovanja in zaščite pred vremenskimi vplivi.
  Zidane zidarske opeke čez odprtine

Kako postaviti obrnjeno opeko

Začetek polaganja opečenih zidakov sestoji iz priprave površine in mešanja plastične raztopine. Pripravljene raztopine in mešanice za polaganje opek, lahko kupite v skoraj vsaki specializirani trgovini. Da bi povečali oprijem in povečali zanesljivost spajanja opek z drugimi, pred polaganjem opeke navlažite z vodo.

Izbira materiala za soočanje s hišo

Za izvedbo obrnjenih del danes ponujajo številne opeke, to je tako znana silikatna opeka kot posebna opečna opeka, ki pa ima veliko različnih vrst. Najpogosteje uporabljane posebne opeke z votlinami, ki znatno zmanjšajo maso in bolje zadržijo toploto zaradi zračnih komor.

Kratek opis predmeta, ki se preučuje, z opisom ugotovljenih neskladnosti z normami in predpisi SNiP ter določitvijo vzroka razpoke.

Gradnja zunanjih in notranjih zidov.

Zunanje stene so večplastne, nosilni del je iz keramičnih kamnov; zunaj je narejena iz drobnih opek. Med nosilnim delom in oblogo je zračna reža široka 20 mm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty