poniedziałek, 18 czerwca 2018

Betonska plošča

  Betonska plošča

Prednosti osnove plošče

Veliko območje in prisotnost prostorske ojačitve lahko bistveno zmanjšata tlak temeljev na tleh (do 0,1 kg / cm2) in prenese izmenične obremenitve, ki nastanejo zaradi različnih premikov tal. Ker je ploščic temelj nahaja pod celotno površino stavbe, je njegova uporaba bolj upravičena pri gradnji objektov sorazmerno majhne velikosti.
  Betonska plošča

Naprava betonske plošče in ojačitvene pločevine

V stavbi številka 3 se je začelo delo pri oblikovanju betonske plošče in fugiranju ojačevalnega sloja. Trenutno se dela izvajajo na mezzanskem delu in območju nakladanja in razkladanja skladišča odsekov št. 4,5.

Orodja za osnove

Na žalost, tako kot katera koli druga, je začelo podjetje zahtevalo precejšnje naložbe. Stroški te fundacije bodo še posebej visoki. Rezultati trdega dela za dolgo časa bodo vidni in ponos na tako močan, trajni projekt vas bo preprosto absorbiral. Ta vrsta fundacije ves čas zaobide korak njenih tekmecev.
  Betonska plošča

Naprava monolitne osnovne plošče

Pred kopanjem jam za blazino morate najprej očistiti in izravnati gradbišče. Najenostavnejša rešitev je najeti buldožerja. Po tem se temeljna jama, ki ustreza prihodnji plošči, išče po predhodnih izračunih:
  Betonska plošča

Betoniranje temeljne plošče

Beton, dobavljen na gradbišče, je raztovorjen od mešalnega stroja do ojačitve vzdolž nagnjenih lesenih pladnjev. Polaganje betona se izvaja z uporabo globokega vibra (nemogoče je postaviti glavo glave vibratorja na armaturo, da bi se izognili nastanek votline, glava vibratorja mora biti nameščena v reže med palicami).

Prednosti ploščice

Za postavitev majhnih zgradb se uporablja monolitna ojačana plošča. Druge vrste plošč lahko uporabimo npr. Standardne stenske plošče ali votle betonske plošče, vendar so to vsi tovarniško izdelani izdelki. Edini je monolitna plošča, ki se napolni neposredno na gradbišču, pogosto z lastnimi rokami. Ta vrsta temeljev se običajno uporablja v primerih, ko močno otekanje tal povzroča tveganje ali je nemogoče zgraditi trakove temelj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty